ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας, τα εγκαίνια και μια φιέστα - φιάσκο στις πλάτες των Ελλήνων

Ο Τσίπρας, τα εγκαίνια και μια φιέστα - φιάσκο στις πλάτες των Ελλήνων

Στροφή 180 μοιρών έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε η τροπολογία της ντροπής που πέρασαν νύχτα οι κυβερνώντες, ώστε τόσο αυτοί όσο και οι παρατρεχάμενοί τους να κάνουν εκδρομές σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου.

ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΝ «ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ... ΞΥΝΗ

Όλα αυτά συνέβησαν με αφορμή τα εγκαίνια του νέου αερολιμένα στην Πάρο που πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή (29/07/2016) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι θα έχει τριήμερη διαμονή μαζί με άλλα 54 στελέχη σε πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού, τελικώς πηγαίνει με συνοδεία μόλις έξι ατόμων.

Η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, ζητώντας να καταργήσει πάραυτα την τροπολογία, βάσει της οποίας καταργείται ο περιορισμός των δαπανών στις αποστολές του πρωθυπουργού και των υπουργών του.
«Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο!», ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ και πρόσθετε: «Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές. Όμως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει».

Το Μαξίμου απάντησε με ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού». «Προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean. Έτσι, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα», καταλήγει το Μαξίμου.

Κοροϊδεύουν τους πολίτες, δίνοντάς τους «ψίχουλα» κοινωνικής ευαισθησίας

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη τροπολογία συνιστά κόλαφο και ντροπή, γιατί τη στιγμή που ο Έλληνας πολίτης υποφέρει, με τα άγρια «τσεκουρώματα» που του επιφέρουν στον μισθό και τη σύνταξή του, τα κυβερνητικά στελέχη σκέφτηκαν πως είναι η κατάλληλη στιγμή να επιδοθούν σε φιέστες και τζάμπα διακοπές.

Πόσο δε μάλλον, όταν το σχέδιο κοινωνικής πολιτικής που παρουσίασε προχθές, Τετάρτη (29/07/2016) ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Ποιλιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) αποδεικνύονται στην πραγματικότητα μια απίστευτη «φούσκα».

Σε αυτή τη λογική ακριβώς κινείται η τροπολογία με τα αντισταθμιστικά μέτρα για το ΕΚΑΣ που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά σε όσους κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 του Ν. 4387/2016 (Α’85) στερούνται την παροχή ΕΚΑΣ.

Και τούτο γιατί, πολύ απλά, η κυβέρνηση, πήρε από τη μια τσέπη των συνταξιούχων τα 157 ευρώ και από την άλλη τους έταξε να τους δώσει πίσω μόλις 92 ευρώ μέσω των κοινωνικών παροχών για τους επόμενους πέντε μήνες.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας έταξε τα εξής:

1. Πλήρη απαλλαγή από την φαρμακευτική δαπάνη για όσους δικαιούχους υπέστησαν μείωση.
2. Απαλλαγή από τη παρακράτηση του 6% για την εισφοράς υγείας, για όσους δικαιούχους ΕΚΑΣ έχουν απώλεια από 30 ευρώ και άνω.
3. Ένταξη των δικαιούχων ΕΚΑΣ που έχουν απώλεια 115 ευρώ και άνω, στο πρόγραμμά της Προπληρωμένης μηνιαίας κάρτας Αλληλεγγύης που θα αντιστοιχεί σε αγορές, περίπου στο ύψους του 1/3 της απολεσθείσας παροχής.
4. Διατήρηση του ΕΚΑΣ στους χρόνια πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% .
5. Διατήρηση κατ εξαίρεση του ΕΚΑΣ σε έναν από τους δύο συζύγους (αυτόν με το χαμηλότερο εισόδημα), σε περιπτώσεις όπου χάνεται και για τους δύο.

Σχετικές ειδήσεις