ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Κανείς δεν θα πάρει από εμάς λευκή επιταγή

Θεοδωράκης: Κανείς δεν θα πάρει από εμάς λευκή επιταγή

«Έχουμε ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα δεσμευτεί για τις μεγάλες αλλαγές. Κανείς δεν θα πάρει από εμάς λευκή επιταγή», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του , και προέθεσε ότι χρειάζεται «πρόγραμμα, δεσμεύσεις και συμφωνία για τα πρόσωπα»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε, επίσης, ότι «η προτεραιότητα σήμερα είναι να αντιμετωπίσουμε τα λάθη και τις επιπολαιότητες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». «Τα άλλα, μετά τις εκλογές. Πάντως, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη και να πηγαίνει από εκλογές σε εκλογές», σημείωσε.

Χαρακτήρισε «μύθο» το ότι το Ποτάμι είναι ευνοημένο από την προβολή του στα ΜΜΕ, καθώς όπως ανέφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ, δεν είχε ποτέ παραπάνω προβολή από αυτήν που του αναλογούσε. «Αντιθέτως, επειδή δεν είμαστε των παζαριών και των συναλλαγών πολλές φορές, ακόμη και τα μέσα που κάποτε δούλευα, μας πολεμούσαν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «κατ’ εντολή, βέβαια, του ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρξε για δύο τουλάχιστον χρόνια ο απόλυτος έρωτας για καναλάρχες και μιντιάρχες».

Ερωτώμενος για την αντιπαράθεση κυβέρνησης-καναλαρχών, είπε πως «οι έρωτες κάποτε τελειώνουν και αρχίζει η μάχη για τη μοιρασιά», προσθέτοντας ωστόσο ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης, «παρά την μάχη που λέτε, απολαμβάνουν ακόμη μια ασυλία στα σημαντικά θέματα σε όλα σχεδόν τα κανάλια». «Φοβούνται κιόλας μήπως τους "κόψει" την άδεια. Και, βέβαια, έχουν και την ΕΡΤ που, αν εξαιρέσεις 2-3 δημοσιογράφους, είναι σαν να ακούς "τα νέα του Κρεμλίνου"», συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στις διεργασίες στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο είπε, μεταξύ άλλων: «Προσπαθούμε για κάτι καινούργιο. Να πάρουμε τη χρήσιμη εμπειρία του παρελθόντος, χωρίς όμως τα λάθη και τις αρρώστιές του. Να δημιουργήσουμε, δηλαδή, ένα νέο κίνημα το οποίο θα υπερασπιστεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Σύγκρουση με το κομματικό κράτος. Απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων. Παραγωγή- ανάπτυξη- εξαγωγές»

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «περιοδεύοντες θιάσους», «προκλητική διαδικασία» και «εκτονώσεις». «Όπως είπε ο κ. Μανιτάκης, η διαδικασία που προτείνει ο πρωθυπουργός προκαλεί από τη φύση της: Μιλάει για μια δωδεκάμηνη διαβούλευση με τους "πολίτες", υπό την εποπτεία μιας 15μελούς οργανωτικής επιτροπής -αγνώστων λοιπών στοιχείων-, "συνελεύσεις" πολιτών σε πλατείες, με "σκοπό τη διεξαγωγή μιας πλατιάς, ανοιχτής διαδικασίας διαλόγου", με Κινήσεις Πολιτών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους φορείς της κοινωνίας. Εν ολίγοις: "Έχετε προβλήματα με τους φόρους, τα λουκέτα και την ανεργία; Εκτονωθείτε με το... Σύνταγμα"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχετικές ειδήσεις