ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος κυβέρνησης - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πόλεμος κυβέρνησης - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Καλά κρατεί η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, με ανταλλαγή ανακοινώσεων και αιχμηρά σχόλια.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος υποβολής προσφορών σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πρώτον, η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης, χτίζοντας "γέφυρες διαπλοκής" με τους παλαιούς και νέους καναλάρχες. Ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να αποδεχθεί ένα διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα.

Είναι τέτοια η αγωνία του κ. Παππά που δεν περιμένει καν την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Δεύτερον, η λογική του "όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια", χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων και η τεχνογνωσία τους, οδηγεί σε έξαρση της διαπλοκής.

Τρίτον, ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών δημιουργεί συνθήκες ενός ολιγοπωλίου που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και δεν διασφαλίζει την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Οικοδομεί μια ολιγαρχία στα Μέσα Ενημέρωσης, περιορίζοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό των απόψεων και στρέφεται ουσιαστικά κατά της ίδια της Δημοκρατίας.

Τέταρτον, εντύπωση προκαλεί η σιωπή των κ. Τσίπρα, Παππά και Γεροβασίλη στις δημόσιες καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου. Σύμφωνα με τις οποίες υποψήφιος καναλάρχης, "Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι..."».

Παππάς: Η Ν.Δ. θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα

Αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ ότι δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά:

«Η Ν.Δ. θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος»

«Για ακόμα μία φορά, η Ν.Δ. λειτουργεί -με μικρή χρονοκαθυστέρηση- ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός.

Ταυτίζεται μονότονα με το καθεστώς ανομίας το οποίο η ίδια έχτισε.

Θέλει να γυρίσουμε στην εποχή που η χρήση των συχνοτήτων γινόταν χωρίς άδεια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα.

Την ενημερώνουμε, εκ νέου, ότι το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών, διότι έκρινε πως:

“συντρέχουν εν προκειμένω -κατά τα βασίμως προβαλλόμενα από τη Διοίκηση- επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας”.

Σε εφαρμογή, λοιπόν, των ψηφισμένων νόμων του κράτους και του Συντάγματος ο διαγωνισμός υλοποιείται. Δεν έχει καν ανάγκη από τη νομιμοποίηση της Ν.Δ., διότι υπερψηφίστηκε ακόμα και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. έμεινε να κλαίει με μαύρο δάκρυ γιατί δεν κατάφερε να τον ακυρώσει μέσω της παράλυσης του ΕΣΡ.

Είναι καθαρό σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα. Η Ν.Δ. είναι η πολιτική δύναμη που επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα σε ένα καθεστώς όπου οι ισχυροί μονίμως ευνοούνται και οι αδύναμοι υφίστανται τις συνέπειες των ακραίων νεοφιλελεύθερων εμμονών της. Η Ν.Δ. είναι σύμφυτο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας. Την αφήνουμε να νοσταλγεί το παρελθόν της ασυδοσίας».

Σχετικές ειδήσεις