ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Όποιος δεν πάρει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει

Γεροβασίλη: Όποιος δεν πάρει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει

Για την διαπραγμάτευση και την μείωση των πλεονασμάτων, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον Realfm.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως κατά την συζήτηση των Τσακαλώτου, Σταθάκη και Χουλιαράκη με τον Πιέρ Μοσκοβισί θα συζητηθεί ένα σύστημα γρήγορης διαχείρισης κρίσης σε ο,τιδήποτε προκύψει στη διαπραγμάτευση. «Είναι ένα κόκκινο τηλέφωνο στο οποίο θα οριστούν κάποιοι εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και εκ μέρους των εταίρων, με το οποίο θα μιλούν απευθείας και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα με την οποία δρουν και οι εταίροι αλλά και εμείς».

Για το ενδεχόμενο να μην γίνει δεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων το 2018, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «δεν μπορούν να προαναγγέλλονται αποφάσεις πριν από μία συζήτηση». Δήλωσε επίσης ότι δεν είναι στόχος οι μονομερείς ενέργειες.

«Υλοποιούμε όλα όσα έχουμε συμφωνήσει. Είναι συμφωνημένο ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Είμαστε στην υλοποίηση της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Οι μονομερείς ενέργειες και από τις δύο πλευρές δεν νομίζω ότι θα απαιτηθούν. Η ελληνική κυβέρνηση με αποδείξεις έχει παλέψει και έχει μειώσει τα προηγούμενα πρωτογενή πλεονάσματα. Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε και τώρα».

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τη νέα παραπομπή του κ. Γεωργίου σε δίκη, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε: «Δεν πάγωσε καμία συζήτηση. Αυτά είναι εικασίες που δεν στέκουν. Προς το παρόν, η συζήτηση ξεκίνησε. Είδαμε κάποιες νευρικές αντιδράσεις και κάποιες υπερβολές. Είδαμε βεβαίως και μία συμπόρευση και μία ένταση και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Μας κάνουν εντύπωση όλα αυτά. Ελπίζουμε όλοι όσοι κάνουν αυτή τη συζήτηση να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της».

«Η απάντηση που έστειλε ο κ. Τσακαλώτος είναι σαφής, όσο σαφής είναι και η επιστολή που έστειλε η Κομισιόν στον υπουργό. Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για την αποπολιτικοποίηση στις ανεξάρτητες αρχές, ακόμη και στον δημόσιο τομέα», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη και συμπλήρωσε αναφερόμενη στην επιστολή της Κομισιόν: «Υπάρχει μία αντίφαση στην επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών. Ζητάει εμείς να μιλήσουμε για το θέμα αυτό και να τοποθετηθούμε και παρακάτω λέει ότι δεν πρέπει κανείς να παρεμβαίνει στις ανεξάρτητες αρχές και στη δικαιοσύνη».

«Εμείς από την πλευρά μας αφήνουμε τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Δεν παρεμβαίνουμε ούτε υπέρ ή κατά του κ. Γεωργίου ούτε κανενός. Οποιαδήποτε συζήτηση για αυτή την υπόθεση σήμερα είναι παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη», τόνισε.

Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως στο επόμενο διάστημα γίνεται επεξεργασία να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ με φόρο ακίνητης περιουσίας. Όπως τόνισε, «ξεχνάμε τις εκλογές που έγιναν πέρυσι με ψηφισμένη συμφωνία με 221 βουλευτές, ψήφισαν την παραμονή του ΕΝΦΙΑ. Ο ελληνικός λαός επέλεξε να διαχειριστούμε την Ελλάδα μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η ΝΔ έλεγε ότι ήταν ένας δίκαιος φόρος. Το 92% θα πληρώσουν - κάποιοι μέσα σ’ αυτούς έχουν αύξηση μέχρι 10 ευρώ - μέχρι και 300 ευρώ λιγότερο. Αυξημένος είναι σε κάποιες μονοκατοικίες, στο Κολωνάκι, το Ψυχικό και την Γλυφάδα».

Ερωτηθείσα για τις ιδιωτικοπιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως αυτές που έχουν συμφωνηθεί και για τις οποίες η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί θα γίνουν. «Διαρκώς όμως προσπαθούμε και σε κάποιες το έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε αυτές τις συμφωνίες με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, όπως έγινε στο Ελληνικό. Την αγωνία των υπουργών να βελτιώσουν την κατανοούμε απολύτως», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Σκουρλέτη και Σπίρτζη.

Για τις τηλεοπτικές άδειες, η Όλγα Γεροβασίλη ρωτήθηκε πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια. «Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις