ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Στη ΝΔ κλείνουν το μάτι στους εν δυνάμει αποτυχόντες του διαγωνισμού

Όλγα Γεροβασίλη: Στη ΝΔ κλείνουν το μάτι στους εν δυνάμει αποτυχόντες του διαγωνισμού

Στο στόχαστρο της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, μπήκε η ΝΔ, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (01/09/2016) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», δήλωσε ότι τη ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για το τί είδους ενημέρωση θα έχουμε, αρκεί αυτή η ενημέρωση να εξυπηρετεί την ίδια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι από τη ΝΔ αρχικά είπαν ότι θα καταργήσουν τον διαγωνισμό. Αυτό δημιουργούσε μια σειρά ερωτημάτων, στα οποία η ΝΔ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, γι’ αυτό και άλλαξε θέση κάνοντας λόγο για επιπλέον νέες άδειες. Σύμφωνα με τη κ. Γεροβασίλη αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χρωστάει στο καθεστώς των καναλαρχών. Σε ερώτηση αν στη ΝΔ κλείνουν το μάτι στους εν στους εν δυνάμει αποτυχόντες του διαγωνισμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά.

Επέμεινε για μία ακόμη φορά πως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής όσων αδειοδοτηθούν, η οποία θα είναι περίπου 90 μέρες το μέγιστο. Στη συνέχεια, το σήμα θα μεταφέρεται μέσω της DIGEA μόνο για τους σταθμούς που θα έχουν αδειοδοτηθεί.

Στην αναφορά του δημοσιογράφου ότι η κυβέρνηση έχει ανοίξει τρία μεγάλα μέτωπα (ο διαγωνισμός για τις άδειες, η ιδιωτική εκπαίδευση, και το ποδόσφαιρο) η κ. Γεροβσίλη τόνισε ότι στην κυβέρνηση ήξεραν για τον πόλεμο που θα αντιμετωπίσουν και μάλιστα όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα. Ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από τη σύγκρουση αυτή η κυβέρνηση θα βγει νικητής καθώς έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού. «Το θέμα», όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, «είναι ότι οι νόμοι, υπάρχουν για να βάζουν μία τάξη και τους νόμους αυτούς είναι υποχρεωμένοι να τηρούνται, είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν κάποιοι».

Σχετικές ειδήσεις