ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016 - Κουτσούμπας: Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Τσίπρας εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο

ΔΕΘ 2016 - Κουτσούμπας: Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Τσίπρας εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο

Ολομέτωπη επίθεση στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της81ης ΔΕΘ, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το αναπτυξιακό μοντέλο που πρότεινε ο κ. Τσίπρας είναι μια παλιά δοκιμασμένη συνταγή, που όχι μόνο έχει αποτύχει αλλά μας έχει φέρει σ' αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός σήμερα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Πρακτορείου στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις «που πληρώνουν το βάρος της κρίσης» και πρόσθεσε:

«Ουσιαστικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, το σύστημα που ακολουθούμε είναι για κάποιους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, το μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κάποιες μεσαίες μπορεί να ανακάμψουν σ' αυτή την πορεία. Όμως η πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ή θα φυτοζωεί ή θα βάζει συνεχώς λουκέτα».

Σε ό,τι αφορά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «κρατιέται χάρη στη δύναμη των ανθρώπων της, του λαού της Θεσσαλονίκης, της ευρύτερης περιοχής και ολόκληρης της Ελλάδας, που στηρίζει αυτή την προσπάθεια γιατί θέλει ο κόσμος και να δει πώς προχωράνε τα ζητήματα της οικονομίας, πώς προχωράνε τα προβλήματα των ίδιων των εργαζομένων, θέλει να ψυχαγωγηθεί, να δει καινούργια πράγματα, νέες καινοτομίες».

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών του ΚΚΕ με άλλα κόμματα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Το πρόβλημα της συνεργασίας πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Διότι να συνεργαστείς με πολιτικές δυνάμεις που σου λένε ανάκαμψη και εννοούν ανάκαμψη των κερδών μόνο των μονοπωλιακών ομίλων και κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων κι ενός τμήματος κάποιων κλάδων είναι δώρον άδωρον. Μετά θα βράζουμε σ' ένα καζάνι και όλοι θα πετροβολούν όλους. Το ΚΚΕ έχει ριζικά διαφορετική αντίληψη για την ανάπτυξη που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Αυτή πρέπει να υπηρετεί λαϊκές ανάγκες, να υπηρετεί πρώτα απ' όλα τον εργαζόμενο λαό και όχι το μεγάλο κεφάλαιο ή πολύ περισσότερο ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους».

Σχετικές ειδήσεις