ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση έχει σχεδόν αλλεργία με την επιχειρηματικότητα

Η κυβέρνηση έχει σχεδόν αλλεργία με την επιχειρηματικότητα

Δριμύτατη επίθεση εναντίον τηςκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία, εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη (15/09/2016), ο αντιπρόεδρος τηςΝέας Δημοκρατίας,Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνονται πως με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου «δεν υπάρχει προοπτική για τα νοικοκυριά και την οικονομία».

«Έχουμε αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση άλλων φόρων, που είναι επιλογή της κυβέρνησης, διότι η κυβέρνηση θέλει το μεγάλο κράτος, δεν βλέπει τη διάσταση μείωση των δαπανών και επίσης είναι μία κυβέρνηση που έχει σχεδόν αλλεργία με την επιχειρηματικότητα, όποια άτεχνη στροφή κι αν επιχειρεί να κάνει», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Real FM».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Το μήνυμα που τώρα πρέπει να στείλουμε είναι ότι η Ελλάδα γίνεται μία κανονική, ευρωπαϊκή χώρα. Έχουμε χάσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης. Οι αγορές, οι επενδυτές, όλοι αυτοί που μπορούν να επενδύσουν στη χώρα και να ανοίξουν καινούργιες δουλειές, να μπει μεροκάματο στο σπίτι, δεν μας αντιμετωπίζουν – δυστυχώς – σοβαρά».

«Επενδυτές στους μόνους διαγωνισμούς που έχουμε είναι σε κάποιους που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο διαγωνισμός –ας πούμε- για τα αεροδρόμια, η Cosco, άλλες ιδιωτικοποιήσεις. Κατά τα λοιπά σχεδόν δεν κινείται φύλλο. Περί αυτού πρόκειται και γι’ αυτό η οικονομία έχει πέσει σε μία κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας. Δεν υπάρχει ελπίδα και όσο έχουμε μία κυβέρνηση η οποία επιβάλλει τους φόρους, όσο έχουμε μία κυβέρνηση η οποία όχι μόνο επιβάλλει τους φόρους αλλά πανηγυρίζει κιόλας, όσο έχουμε μία κυβέρνηση που περίπου ντρέπεται για όποιες διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να κάνει, δεν νομίζω ότι η πατρίδα μας θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη. Απλώς θα είναι μία χώρα, δυστυχώς, β’ κατηγορίας μέσα στην Ευρώπη, πράγμα το οποίο δεν μας αξίζει», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κ. Χατζηδάκης.

Σχετικές ειδήσεις