ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμηχανία στην κυβέρνηση για τα…βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

Αμηχανία στην κυβέρνηση για τα…βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

Οι παθογένειες του πολιτικού σκηνικού, με κουμπαριές, έωλες συμμαχίες και διευκολύνσεις, συνεχίζονται και καλά κρατούν και στην αριστερή κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις Τσίπρα για διαύγεια και διαφορετικού τύπου διακυβέρνηση.

ΤΟ … ΘΟΛΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ «ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το ζήτημα με το βοσκοτόπι, το οποίο έβαλε ως εγγύηση ο κ. Καλογρίτσας για να πάρει το δάνειο με το οποίο θα εξοφλήσει την τηλεοπτική άδεια που εξασφάλισε, φαίνεται να εξελίσσεται σε «αγκάθι» για την κυβέρνηση.

Μάλιστα το βοσκοτόπι αυτό φαίνεται να είναι χαρισμένο, ενώ η δήλωση του κ. Καλογρίτσα δεν καλύπτει ούτε καν το ποσό για την πρώτη δόση που πρέπει να καταβάλει στο Δημόσιο, με βάση το ποσό που προσέφερε στη δημοπρασία και απέκτησε την τηλεοπτική άδεια.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, σημείωσε σχολιάζοντας το ζήτημα: «Εμένα με παραξενεύει πάρα πολύ πώς είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να πάρει κανάλι να επικαλείται τέτοια στοιχεία».

Ο κ. Παπαδόπουλος επίσης, εξέφρασε προβληματισμό για το πώς μπορούν να συνυπάρχουν οι ιδιότητες του καναλάρχη και του εργολάβου, αμφισβητώντας με σχεδόν ανοιχτό τρόπο το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις που ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου.

«Με βάζει σε πειρασμό η σκέψη για τον βασικό μέτοχο και το κατά πόσο μπορούν οι εργολάβοι να είναι κάτοχοι καναλιών», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.

«Οι ΑΝΕΛ έχουν μια ευαισθησία για τα θέματα της διαπλοκής και γι' αυτό είπαμε ότι δεν θα πρέπει να κατέβει ο Καλογρίτσας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Όταν κάποιος διαγωνιζόμενος πατάει ένα κουμπί και λέει έχω τα χρήματα θα πρέπει να έχει τα χρήματα, αλλιώς είναι απιστία κατά του Δημοσίου», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις