ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει νέο όραμα

Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει νέο όραμα

Την ανάγκη ριζικών αλλαγών στην ΕΕ τόνισε μετά τη Σύνοδο Κορυφής των 27 αρχηγών κρατών της Ευρώπης, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Οι περισσότεροι εκ των 27 ηγετών έχουν αναγνωρίσει ότι βρισκόμαστε σε μία κρίση», είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως «αν δεν αλλάξουμε, η κρίση θα γίνει υπαρξιακή».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει νέο όραμα, παρά τις διαφορές και καλωσόρισε τις δηλώσεις του προέδρου Γιουνκέρ.

«Οι πολίτες δεν εμπνέονται πλέον από την Ευρώπη, καθώς η ζωή τους τα τελευταία χρόνια έχει γίνει χειρότερη και η ανισότητα έχει διευρυνθεί. Καλοί οι κανόνες, αλλά κάθε κανόνας πρέπει να έχει και εξαιρέσεις για να λειτουργήσει», είπε ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας θετικό ότι μπήκε στο τραπέζι η κοινωνική ατζέντα.

Ο Έλληνα πρωθυπουργός σημείωσε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις χώρες που επλήγησαν από την κρίση, να συζητηθεί ξανά το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει συναινέσεις.

«Αν δεν ξανααγκαλασιάσουμε την έννοια της αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας δηλώνοντας ότι φεύγει από τη Σύνοδο συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μπορεί να αλλάξει στην Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις