ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας έπλεξε το εγκώμιο της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας έπλεξε το εγκώμιο της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

«Η προσφυγιά δεν είναι φυσικό φαινόμενο, έχει αιτία τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τους ανταγωνισμούς των ισχυρών, τη φτώχεια που προκαλεί η καπιταλιστική εκμετάλλευση», επισημαίνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του αναφορικά με την ομιλία Τσίπρα για το προσφυγικό.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν είπε καμιά κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες των πολέμων και της προσφυγιάς, αλλά, «επιπλέον δικαιολόγησε την παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων και της Συνθήκης της Γενεύης, υιοθετώντας τα επιχειρήματα των ιμπεριαλιστικών επιτελείων για "διατήρηση της κοινωνικής συνοχής" και της "ασφάλειας των πολιτών"».

Επίσης, προσθέτει το ΚΚΕ «έπλεξε το εγκώμιο της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας», εξαιτίας της οποίας «60.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή του αρνείται τη μεταφορά από τα νησιά των διπλά εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, γεγονός που πυροδοτεί απελπισμένες αντιδράσεις, όπως αυτές στη Μόρια της Λέσβου, στη Χίο», σημειώνοντας πως «τις αρνητικές συνέπειες στη ζωή και των κατοίκων των νησιών από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση εκμεταλλεύονται οι ναζιστές χρυσαυγίτες και άλλοι ακροδεξιοί τραμπούκοι».

Σχετικές ειδήσεις