ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Μέρκελ και Ολάντ θα συναντηθεί ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Με Μέρκελ και Ολάντ θα συναντηθεί ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί το απόγευμα της Τετάρτης (18:00, 19/10/2016) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα περιλαμβάνονται διμερείς συναντήσεις, μεταξύ των οποίων με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης στις 21:30, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Αύριο, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός - σε ώρες που αναμένεται να καθοριστούν - θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Στις 16:00, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί «Ανταλλαγή απόψεων των Ηγετών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς». Ακολουθεί, στις 17:30, η «Οικογενειακή Φωτογραφία» και στις 17:45 θα συνέλθει η πρώτη συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις 20:00 θα δοθεί δείπνο εργασίας.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 9:15, στις 9:30 θα έχει διμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η δεύτερη συνεδρία των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνέλθει στις 10:00.

Σχετικές ειδήσεις