ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες «ώρα μηδέν»: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη συνεδρίαση του ΣτΕ την Τετάρτη (26/10)

Τηλεοπτικές άδειες «ώρα μηδέν»: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη συνεδρίαση του ΣτΕ την Τετάρτη (26/10)

Στη διάσκεψη που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη (25/10/2016) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στρέφονται τα βλέμματα κυβέρνησης αλλά και αντιπολίτευσης, καθώς εκείνη την ημέρα κρίνεται οριστικά η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά (Ν.4339/2015) για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η χθεσινή διάσκεψη του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηρούν στάση αναμονής.

«Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, μιλώντας χθες, Δευτέρα (24/10/2016) ενώπιον των μελών της νέας σύνθετης (Πολιτικό Συμβούλιο – Εκτελεστικό Συμβούλιο) Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή, σειρά ερωτημάτων για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξακολουθεί να εγείρει η χθεσινή τοποθέτηση του γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, ο οποίος δήλωσε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές».

Παππάς: Η Βουλή συντάσσει τους νόμους, τα δικαστήρια δεν νομοθετούν

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει και είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων», δήλωσε σήμερα, Τρίτη (25/10/2016) ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με αφορμή τις επικείμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Αυτό που δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να γίνει, διερωτώμαι αν κάποιοι το εισηγούνται κιόλας το δημόσιο διάλογο είναι να συμπράξουμε τις διατάξεις στα δικαστήρια. Δεν μπορούν τα δικαστήρια να συντάσσουν διατάξεις και να γράφουν τους νόμους. Τους νόμους τους συντάσσει, τους γράφει η εκλεγμένη Βουλή. Τα δικαστήρια έρχονται πάντα να κρίνουν, δεν είναι αυτά που νομοθετούν. Νομίζω ότι τέτοιες σκέψεις όσοι έχουνε πρέπει να τις εγκαταλείψουν σύντομα», δήλωσε ο κ. Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείς σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έπειτα από τις αποφάσεις του ΣτΕ, ο κ. Παππάς απάντησε: «Αναμένουμε τις αποφάσεις και τις εξελίξεις κατά περίπτωση. Εμείς προχωράμε κατά το σχεδιασμό μας, έχουμε έναν διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, έχει αποφέρει για το Δημόσιο ένα ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τις προσδοκίες τις αρχικές και ήδη διοχετεύεται σε δράσεις που θα ανακουφίσουμε πράγματα τα οποία έχουμε ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζεται και εσείς και εμείς ότι οφείλουμε οι αποφάσεις των δικαστηρίων να εφαρμόζονται και νομίζω ότι κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Συντάγματος και των προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες χαρακτήριζαν το τηλεοπτικό καθεστώς ως συνταγματικό εμείς έχουμε κινηθεί και αυτά τα προβλήματα κληθήκαμε να λύσουμε».

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες

Σχετικές ειδήσεις