ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ισπανία τη Δευτέρα ο Αμανατίδης στο φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Στην Ισπανία τη Δευτέρα ο Αμανατίδης στο φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Στο 2ο περιφερειακό φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ), με θέμα «Η Μεσόγειος σε δράση: Νεολαία για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, 23 και 24 Ιανουαρίου, στη Βαρκελώνη, θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η περαιτέρω ενίσχυση και επιτάχυνση των δράσεων της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ), με κύριο στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών της νεολαίας στην περιοχή της Μεσογείου, σύμφωνα και με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Στις εργασίες της συνάντησης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΕΕ και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, αναμένεται να παρευρεθούν η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιορδανίας, της Ισπανίας, της Αιγύπτου, της Πορτογαλίας, της Τυνησίας, της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας και της Σλοβενίας, όπως και ο επίτροπος Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ισπανία, ο κ. Αμανατίδης θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής της ελληνικής κοινότητας Βαρκελώνης, στελέχη του αρχαιολογικού ιδρύματος «IberiaGraeca», ενώ παράλληλα θα επισκεφθεί και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στην περιοχή.