ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό, υποκινήθηκαν τα επεισόδια

Μουζάλας: Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό, υποκινήθηκαν τα επεισόδια

Ειδήσεις | Γιάννης Μουζάλας: Σφοδρή επίθεση εναντίον των ομάδων των αλληλέγγυων εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αναφορικά με την απαράδεκτη ένταση που είχε προκληθεί νωρίτερα τη Δευτέρα (06/02/2017) έξω από τη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

«Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό. Εδώ και δύο ημέρες η Ελλάδα ζει με μια ψευδή είδηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

«Υποκινήθηκε από δυο πολιτικές οργανώσεις όλο αυτό και είχε γίνει και παλιότερα. Αυτά δεν υφίστανται. Όλα κι όλα ήταν 30 άτομα που έκαναν. Είμαστε κράτος και υπάρχουν νόμοι. Δεν έχουμε πρόβλημα με τις διαμαρτυρίες αρκεί να υπάρχει σεβασμός στους νόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δείχνουμε κατανόηση στα προβλήματα και θα δεχτώ αντιπροσωπεία από πρόσφυγες και μετανάστες για να ακούσω τα προβλήματα τους», συνέχισε.

«Δεν γίνεται να έχουμε κατάληψη από 30 άτομα ενώ οι υπόλοιποι θέλουν να τρώνε κανονικά. Τους εμπόδισαν να αφήσουν το φαγητό χθες. Επίσης μετανάστες εμπόδισαν ασθενοφόρα. Είδαμε όλοι τι έγινε σήμερα. Υπάρχουν ελληνικές οικογένειες που δεν έχουν φαγητό ούτε θέρμανση. Υπάρχουν οικογένειες που τα παιδιά τους δεν πάνε σχολείο με πούλμαν ενώ των προσφύγων τα παιδιά πηγαίνουν», αναφέρει ο κ. Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας επισήμανε πως τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του «κατανοούν τον πόνο αυτών των ανθρώπων» και τόνισε σε αυστηρό ύφος: «Δεν θα επιτρέψουμε να στηθούν σκηνικά χειραγώγησης στο Ελληνικό. Οι ελλείψεις μας δεν δικαιολογούν παραβίαση του νόμου. Είδατε μια προσπάθεια για άσκηση βίας, όχι από την πλευρά της Αστυνομίας». «Είναι άγνωστο το εάν το παιδί τραυματίστηκε από το συμβάν που έγινε. Δεν υπήρξε καμία βία από την αστυνομία», τόνισε.

«Συνεχίζουμε να τιμάμε την έννοια του πρόσφυγα και του μετανάστη. Πήρα το λουκέτο και το παρέδωσα συμβολικά στον διευθυντή της Αστυνομίας. Όποιος θέλει να φύγει από τη δομή φιλοξενίας είναι ελεύθερος να το κάνει, αλλά και να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος για όλους», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σχετικές ειδήσεις