ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγώνας δρόμου: Δείπνο στις Βρυξέλλες για Τσακαλώτο – Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιουνκέρ

Αγώνας δρόμου: Δείπνο στις Βρυξέλλες για Τσακαλώτο – Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιουνκέρ

Τρέχει η κυβέρνηση να κλείσει τα ανοιχτά θέματα – Δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία και να προλάβουν το Eurogroup της Μάλτας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται στις Βρυξέλλες με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου προσπαθώντας να πείσουν τους Ευρωπαίους εταίρους να βάλουν νερό στο κρασί τους και να θέσουν το ελληνικό ζήτημα ψηλά στην ατζέντα του Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής.

Στο δείπνο των Βρυξελλών, όπως μετέδωσε ο Real, θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Από την πλευρά των δανειστών θα συμμετέχουν οεπικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο εκπρόσωπος της Κομισόν Ντέκλαν Κοστέλο και εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χαρτοφυλάκιό του ο υπουργός Οικονομικών έχει νέες προτάσεις για τα ανοιχτά θέματα, κυρίως για τις περικοπές συντάξεων από το 2019.

Στόχος να συμφωνηθούν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα και την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης το συντομότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ με αντικείμενο την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης.

Πηγές της Ευρωζώνης σημείωσαν πως την Τετάρτη σπεύδει στο Βερολίνο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε για να συζητήσουν για το ελληνικό πρόγραμμα.

Οι ελπίδες ωστόσο της κυβέρνησης λιγοστεύουν καθώς τα μηνύματα από πλευράς δανειστών δεν είναι θετικά και όπως όλα δείχνουν ή θα χρειαστεί έκτακτο Eurogroup ή πάμε για Μάιο και βλέπουμε...

Σχετικές ειδήσεις