ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλισης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Σπίρτζης: Ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλισης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο σύγκλισης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, τονίζοντας ότι, «προς το παρόν δεν χρειάζεται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αλλά ποτέ δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τις εξελίξεις που πιθανόν να υπάρξουν σε ένα ρευστό περιβάλλον ή στην Ευρώπη, ή στην ευρύτερη περιοχή».

Ο υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά άλλα θέματα ανοικτά εκτός από την οικονομία ή τις διαπραγματεύσεις για το χρέος. «Είναι ορατό τι γίνεται στην ανατολική περιοχή της Μεσογείου και στα Βαλκάνια, όλα αυτά μας βάζουν σε εθνική εγρήγορση που απαιτεί έως και ευρύτατες συναινέσεις». «Εύχομαι να δείξουν αντίστοιχη στάση σε σχέση με την εθνική στρατηγική που πρέπει να έχουμε για το χρέος», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ότι «εδώ και καιρό ζούμε τις πολύ μεγάλες διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ του Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Αυτή είναι μια σύγκρουση, μια γενικότερη διαφωνία στο πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά γενικότερα για τις χώρες της νότιας Ευρώπης», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις