ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Άμεσα η τροπολογία στη Βουλή

Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Άμεσα η τροπολογία στη Βουλή

Με τα σκουπίδια να έχουν γεμίσει την πλειονότητα των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (26/06/2017) πως το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει άμεσα την τροπολογία στη Βουλή, ώστε να λυθεί το μείζον πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

«Θα προχωρήσουμε άμεσα στην κατάθεση της τροπολογίας στην Βουλή. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τυχόν προτάσεις πάνω σε αυτήν», είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον Real.

Πρόσθεσε δε ότι η τροπολογία για τους συμβασιούχους των δήμων ενδέχεται να κατατεθεί αν όχι σήμερα, το αργότερο αύριο, Τρίτη (26/06/2017) στη Βουλή, ώστε εντός της εβδομάδος να αποτελεί νόμο του κράτους.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πηγές του ΥΠΕΣ, στην παρούσα φάση αποκλείεται το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών, καθώς εκτιμάται πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πάντως, ήδη αρκετοί δήμοι της χώρας, όπως για παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζονται να παραχωρήσουν το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες.

Σχετικές ειδήσεις