ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την Eldorado το Μαξίμου τρέμει ένα φιάσκο με το Ελληνικό

Μετά την Eldorado το Μαξίμου τρέμει ένα φιάσκο με το Ελληνικό

Λίγα 24ωρα πριν τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για ρεκόρ επενδύσεων στη χώρα, έσκασε η βόμβα της Eldorado Gold με τα στελέχη της κυβέρνησης να πανηγυρίζουν ουσιαστικά το πάγωμα των επενδύσεων της εταιρείας στην Ελλάδα, την ώρα που η χώρα το έχει μεγάλη ανάγκη.

Παρά το γεγονός πως σύσσωμη η αντιπολίτευση κατακεραυνώνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τον διεθνή Τύπο να μιλά για μία εχθρική ελληνική κυβέρνηση, ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει για την καναδική εταιρεία, αλλά το Μαξίμου τρέμει μην βρεθεί σε λίγα 24ωρα μπροστά σε ένα νέο φιάσκο.

Ο λόγος για την τεράστια επένδυση στο Ελληνικό, η οποία αναμένεται να δώσει νέα πνοή στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, να δημιουργήσει με το «καλημέρα» τουλάχιστον 15.000 θέσεις εργασίας και να συμβάλει αποτελεσματικά στους ρυθμούς ανάπτυξης όλης της χώρας.

Η αυριανή ημέρα είναι κρίσιμη, καθώς θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την έγκριση ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ελληνικού που έχει καταθέσει η εταιρεία Lamda Development. H μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΑΣ είχε διακοπεί τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης, καθώς τότε είχε κυκλοφορήσει έντονα η φημολογία πως το ΚΑΣ με την απόφασή του θα οδηγούσε την τεράστια αυτή επένδυση στα «βράχια».

Μία τέτοια πιθανή απόφαση αναμένεται να προκαλέσει σεισμό μεγατόνων στο Μαξίμου, καθώς το «σήμα» που θα δώσουν προς τους πιθανούς επενδυτές είναι πως η Ελλάδα παραμένει εχθρική προς κάθε εταιρεία που αποφασίζει να ρίξει τα χρήματά της σε αυτή τη χώρα.

Χαρακτηριστικό του καθόλου ευνοϊκού και αισιόδοξου κλίματος που επικρατεί είναι το αίτημα που κατέθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων που ζητά ευθέως να κηρυχθούν αρχαιολογικοί χώροι ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού.

Το αίτημα του Συλλόγου των Αρχαιολόγων είναι προς την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού, κα Κονιόρδου και κοινοποιείται και στην Πρόεδρο του ΚΑΣ, που την Τετάρτη θα αποφασίζει για το μέλλον της επένδυσης.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Αρχαιολόγων καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟΑ την Τετάρτη στις 16:30 την ώρα δηλαδή που έχει οριστεί η συνέχιση της διακοπείσας συνεδρίασης του ΚΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις