ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο της ακύρωσης του ταξιδιού Τσίπρα στο Άγιο Όρος

Το παρασκήνιο της ακύρωσης του ταξιδιού Τσίπρα στο Άγιο Όρος

Έντονο παρασκήνιο φέρεται να έχει η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ακυρώσει την πολυδιαφημισμένη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, γεγονός που το Μέγαρο Μαξίμου άφηνε, χθες, να εννοηθεί ότι οφείλεται στο βεβαρυμμένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες της ακύρωσης του ταξιδιού, ωστόσο, είναι συγκεχυμένες και αντικρουόμενες, εγείροντας ερωτήματα ακόμη και για το αν τελικά προσκλήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Αθωνική Πολιτεία και εάν, όπως φημολογείτο, θα συναντούσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», από το Οικουμενικό Πατριαρχείο διαψεύδουν οποιονδήποτε συσχετισμό της ακυρωθείσας επίσκεψης Τσίπρα στο Άγιο Όρος με το ημερήσιο ταξίδι του Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Άθωνα, το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός είχε δεχθεί επίσημη πρόσκληση από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους πριν από έξι μήνες, την οποία είχε αποδεχθεί. Μάλιστα, υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές υποστήριζαν, χθες, ότι την περασμένη Τετάρτη ενημερώθηκαν οι Αγιορείτες με επίσημο γράμμα για το ταξίδι του πρωθυπουργού και ζητούνταν λεπτομέρειες από την Ιερά Κοινότητα για να καθοριστεί το σκέλος της ασφάλειας και των μετακινήσεων. Στον αντίποδα, πηγές του Αγίου Όρους δίνουν άλλη ερμηνεία, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε προσκλήθηκε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μάλιστα, ορισμένοι Αγιορείτες φέρεται να είναι δυσαρεστημένοι από την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί τον Άθωνα, επικαλούμενοι την πολιτική της κυβέρνησης στο μάθημα των Θρησκευτικών. Ωστόσο, άλλοι Αγιορείτες αντιπρόσωποι εμφανίζονται ως ένθερμοι υποστηρικτές μίας τέτοιας επίσκεψης.

Πηγή: Δημοκρατία

Σχετικές ειδήσεις