ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Στέλιος Παππάς κατά των μετόχων του ΟΑΣΘ

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Στέλιος Παππάς κατά των μετόχων του ΟΑΣΘ

Στην αντεπίθεση περνάει ο Στέλιος Παππάς, μετά την απόφαση των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, εντός και εκτός συνόρων.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, μιλώντας στο ΑΠΕ, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προσφύγει και ο ίδιος στη Δικαιοσύνη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «είναι καθήκον μου να το πράξω».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνάντηση των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ και την τοποθέτησή τους για τα ποσά που λάμβαναν μηνιαίως, ο κ. Παππάς σημείωσε: «έβαλα τα γέλια. Τι σημασία έχει εάν έπαιρναν 500 ή 600 ευρώ το μήνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να τα παίρνουν. Δηλαδή βρίσκουμε κάποιον και του δίνουμε το προαναφερόμενο ποσό;».
Πρόσθεσε, δε, ότι «με χαριστικές συμφωνίες που έστησαν και την κομματική πελατεία οι μέτοχοι έβαλαν ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ και πήραν συνολικά 424 εκατ. ευρώ. Έπαιρναν ποσά που δεν δικαιούνταν».

Ο ίδιος σημείωσε πως «φάνηκε ότι κάποιοι μέτοχοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι γινόταν τόσα χρόνια στον ΟΑΣΘ, ενώ αυτοί που κινούσαν τα νήματα της διαχείρισης συνολικά στον οργανισμό έχουν αποθρασυνθεί πλήρως».

Σχολιάζοντας δε την τελευταία πρόταση της παλαιάς διοίκησης του ΟΑΣΘ, για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο 1,30-1,40 ευρώ, ώστε να «τρέχει» ο οργανισμός χωρίς προβλήματα, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Ούτε με το 1,30 θα τους έβγαινε η διαχείριση. Με τα έξοδα στα 150 εκατ. ευρώ και τα έσοδα στα 50 εκατ. ευρώ θα έπρεπε να το αυξήσουν στα 3 ευρώ τουλάχιστον».

Απαντώντας σε αυτά που υποστηρίζουν οι μέτοχοι του ιδιωτικού ΟΑΣΘ ότι σήμερα στους δρόμους κυκλοφορούν λιγότερα αστικά λεωφορεία, έναντι των στοιχείων που δίνει η διοίκηση του οργανισμού, αλλά και ότι το μεταφορικό κόστος για το επιβατικό κοινό είναι πλέον αυξημένο, ο κ. Παππάς αρκέστηκε στην εξής φράση: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Σχετικές ειδήσεις