ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ψηφοφόροι του Χρυσόγονου τον έθεσαν εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Οι ψηφοφόροι του Χρυσόγονου τον έθεσαν εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της πρότασης αποχώρησης του Κώστα Χρυσόγονου, με συντριπτική πλειοψηφία, από την Σοσιαλιστική Τάση ψήφισαν τα μέλη της.

Να υπενθυμίσουμε ότι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει την αποχώρηση του σε ψηφοφορία των μελών, ενώ είχε προαναγγείλει ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του στην Κουμουνδούρου και θα παραμείνει ως εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Τάσης.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε σύνολο 2.032 εγγεγραμμένων μελών στη Σοσιαλιστική Τάση, υπέρ της πρότασης αποχώρησης τάχθηκαν 1.678, ενώ κατά μόλις 31, με την αποχή να αγγίζει τα 323 μέλη της Τάσης.

Η αποχώρηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα, αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα από τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης.

«Κατά συνέπεια, η πρόταση της Γραμματείας υπερψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης και εγκρίθηκε η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και ο μετασχηματισμός της Τάσης σε αυτόνομη πολιτική κίνηση» αναφέρει ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Τάσης.

Και καταλήγει: «Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού μας φορέα».

Σχετικές ειδήσεις