ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογές Κεντροαριστερά: Η ανατροπή που δεν περίμενε κανείς

Αποτελέσματα εκλογές Κεντροαριστερά: Η ανατροπή που δεν περίμενε κανείς

Αυτό που συνέβη κατά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού, δεν το περίμεναν ούτε οι ίδιοι οι υποψήφιοι.

Τις προηγούμενες ημέρες, όλοι έλεγαν πως αν η συμμετοχή στον πρώτο γύρο κινηθεί περίπου στις 100.000 χιλιάδες, θα πρόκειται για αξιοπρεπή διαδικασία και αναμφίβολα επιτυχία για την Κεντροαριστερά που προσπαθεί να βρει πολιτικό βηματισμό.

Η ανατροπή όμως έγινε σήμερα… με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία και να διαψεύδει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη από το πρωί σε όλες τις κάλπες, με τεράστιες ουρές στα μεγάλα εκλογικά τμήματα και κοσμοσυρροή στις μεγάλες πόλεις.

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, η συμμετοχή έσπασε το φράγμα των 100.000, ενώ στις 17:00 αυτοί που είχαν ψηφίσει ξεπέρασαν τις 150.000.

Στις 19.30 περίπου το απόγευμα οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασαν τις 200.000. Περίπου το 1/3 των ψηφισάντων είναι στην Αθήνα και τα 2/3 στην επαρχία.

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή εξέφρασε ο επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επισημαίνοντας πως εκτός απροόπτου τα αποτελέσματα θα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Αποτελέσματα Κεντροαριστερά: Αυτός είναι ο νικητής των εκλογών

Σχετικές ειδήσεις