ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι θα κάνουν Τσίπρας – Καμμένος με τον Νικολόπουλο

Τι θα κάνουν Τσίπρας – Καμμένος με τον Νικολόπουλο

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής σχετικά με το προεδρείο της Βουλής προέκυψαν στην κυβέρνηση.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος φέρονται να σχεδίαζαν «εκδίκηση» στον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος είχε αφήσει σαφείς υπαινιγμούς για την στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν τον προτείνει για αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου.

Πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρουν ότι οι κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν να μην προτείνουν τον Νίκο Νικολόπουλο για αντιπρόεδρο της Βουλής αλλά να του δώσουν θέση προέδρου στο προεδρείο της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Αχαΐας εμφανίζεται δυσαρεστημένος και αποκάλυψε ότι η ηγεσίες των δύο κυβερνητικών κομμάτων του έχουν υποσχεθεί θέση το προεδρείο του κοινοβουλίου λέγοντάς του μάλιστα πως θα προχωρήσουν σε αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας της Βουλής προκειμένου να γίνει δυνατή η υποψηφιότητά του.

Να σημειωθεί ότι θέση στο προεδρείο του κοινοβουλίου δικαιούνται μόνο τα πέντε πρώτα κόμματα, ενώ πηγές του Κοινοβουλίου διαψεύδουν και πιθανή τροποποίηση του Κανονισμού το επόμενο διάστημα ώστε να εκπροσωπούνται όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα στο προεδρείο.

Σχετικές ειδήσεις