ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Περιστέρα Μπαζιάνα… απούσα! Μια ίωση την κράτησε στην Αθήνα

Περιστέρα Μπαζιάνα… απούσα! Μια ίωση την κράτησε στην Αθήνα

Η πρώτη απουσία της Περιστέρας Μπαζιάνα, συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα είναι γεγονός!

Μία ίωση ανάγκασε την Περιστέρα Μπαζιάνα, τη σύντροφο του πρωθυπουργού να παραμείνει στην Αθήνα και να μην πάει την Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να διδάξει.

Η κ. Μπαζιάνα, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, φρόντισε να ειδοποιήσει εγκαίρως για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και την ανάγκασε να γράψει την πρώτη της απουσία. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αντικαταστάθηκε από συνάδελθό της.

Πάντως ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για θέματα της Παιδείας που έκανε με συναδέλφους της την τελευταία φορά που ήταν στο πανεπιστήμιο. Όπως γράφει και στη στήλη του Βήματος οι συνάδελφοι της καθηγητές εξέφρασαν παράπονα για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε θέματα Παιδείας.

«Για παράδειγμα, ο πρύτανης της Σχολής Α. Τουρλιδάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του προς τη σύντροφο του πρωθυπουργού για τις απόπειρες που κάνουν στην κυβέρνηση να αναβιώσουν πάλι την υποτίμηση της έννοιας της αριστείας από τα σχολεία και κυρίως τις ανησυχίες του για το σχέδιο «Αθηνά», την κατάργηση ή τη συνένωση πανεπιστημιακών σχολών.

Έκανε, όπως μου είπαν, και συγκεκριμένη πρόταση προς όλους τους καθηγητές, αλλά και προς την κυρία Μπαζιάνα, λέγοντας ότι μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί η εκπαίδευση με την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα φέροντας ως παράδειγμα τις παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ στην Κοζάνη».

Σχετικές ειδήσεις