ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για μεταναστευτικό και… ποδόσφαιρο στην Τουρκία ο Τσίπρας

Για μεταναστευτικό και… ποδόσφαιρο στην Τουρκία ο Τσίπρας

Επίσκεψη εργασίας στην 'Άγκυρα, στις 18.11.2015, θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια πρόσκλησης που απηύθυνε ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διμερή συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις - με έμφαση στο Προσφυγικό - και στις διμερείς σχέσεις.

Παράλληλα με την προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακολουθήσει επίσης στις 17 Νοεμβρίου το φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου Ελλάδας-Τουρκίας μαζί με τον κ. Νταβούτογλου, ενώ στις 18 Νοεμβρίου θα μεταβεί στην 'Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η μονοήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία στις 18 Νοεμβρίου μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοινώθηκε επισήμως κι από το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά την επίσκεψη θα συζητηθούν «διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

Τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πάντως ότι βασικό θέμα των επαφών του πρωθυπουργού στην Τουρκία θα είναι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Σχετικές ειδήσεις