ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πιερία: Γιατί δάκρυσε ο Αντώνης Σαμαράς σε καφενείο; (pics)

Πιερία: Γιατί δάκρυσε ο Αντώνης Σαμαράς σε καφενείο; (pics)

Τη συγκινητική αφήγηση ενός 93χρονου που γλίτωσε από το εκτελεστικό απόσπασμα των Γερμανών, άκουσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς που βρέθηκε στον Παλιό Παντελεήμονα Πιερίας, έμαθε την ιστορία του ηλικιωμένου και θέλησε να τον γνωρίσει.

Σύμφωνα με το katerini-news.gr, ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ακούγοντας τον 93χρονο Μιχάλη Κατσαμπέκη να διηγείται τα όσα πέρασε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στον Παλιό Παντελεήμονα, μαζί με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, το δήμαρχο Δίου Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο και τον τοπικό σύμβουλο Διονύση Παπαγεωργίου και ήπιαν καφέ στην πλατεία του χωριού.

Όπως αναφέρει το katerini-news.gr, ο νεαρός τότε Μιχάλης Κατσαμπέκης ξύπνησε τα χαράματα για να πάει στη δουλειά του στη γειτονική Καλιπεύκη. Στο δρόμο, όμως, έπεσε πάνω σε γερμανικά στρατεύματα και το συνέλαβαν, θεωρώντας τον ύποπτο, καθώς έτρεχε…

Τον οδήγησαν στην είσοδο του χωριού, μαζί με άλλους τρεις συγχωριανούς του, τον Νίκο Πανταζή, Γιάννη Καπέτα και Γιάννη Κωτούλα. Αμέσως, οι γερμανοί τους έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο κ. Μιχάλης, για καλή του τύχη, την ώρα που άρχισε να πυροβολεί το εκτελεστικό απόσπασμα έπεσε κάτω και βρέθηκε στο ρέμα, καθώς είχε μπερδευτεί το πόδι του σε κλαδιά καστανιάς. Οι γερμανοί θεωρώντας πως και ο ίδιος είναι νεκρός έφυγαν από σημείο και ο κ. Μιχάλης είναι ακόμη ζωντανός!

Σχετικές ειδήσεις