ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έριξε «πόρτα» στον Τσίπρα

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έριξε «πόρτα» στον Τσίπρα

Ακόμα και οι φίλοι του πρωθυπουργού, του γυρίζουν την πλάτη - Παρά τιςπροσπάθειες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να επαναπροσεγγίσει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον εμφανίσει στο συνέδριο του κόμματος ως τη μεγάλη έκπληξη, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ρίχνει «μαύρο» στην κυβέρνηση και αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε θέση.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι συνεργάτες του Τσίπρα έδωσαν ηρωικές μάχες για να πείσουν τον κ. Σακελλαρίδη να επιστρέψει στην κυβέρνηση με όποια ιδιότητα και σε όποια θέση επιθυμεί σε κοματικό ή πολιτικό πλαίσιο.

Το pressing προς τον κ. Σακελλαρίδη ήταν ασφυκτικό και σύμφωνα με όσα λέγονται, το Μαξίμου, «χρύσωνε» την δυναμική εμφάνιση του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, -που θα σήμαινε μια ενωτική επανεκκίνηση στην Κουμουνδούρου-, προσφέροντας του «Γή και ύδωρ».

Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να «πουλήσει» την επιστροφή του ως μείζον πολιτικό γεγονός που θα έδινε μπόνους δημοφιλίας στην κυβέρνηση.

Πίστευαν λοιπόν τα σαΐνια του Μαξίμου:

1ον. Ότι έχουν στο «τσεπάκι» τον Σακελλαρίδη και

2ον. ότι με την κίνηση αυτή θα μπορέσουν να αναστρέψουν το πολύ κακό κλίμα που επικρατεί στη βάση του κόμματος.

Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να διαρρέουν ότι τον έχουν σίγουρο τον Σακελλαρίδη.

Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και παραιτηθείς από το βουλευτικό αξίωμα πέρσι τον Δεκέμβριο, απάντησε αρνητικά στις κρούσεις που του έγιναν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να «δέσει» με τη γενικότερη απογοήτευση που υπάρχει στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.

Η συμμετοχή των μελών είναι σχεδόν αποκαρδιωτική σε πολλές περιοχές, αφού από ένα κόμμα περίπου 35.000 μελών πριν την περσινή διάσπαση, έχουν απομείνει λιγότερα από 22.000 μέλη, εκ των οποίων ενεργά είναι κάτω από 15.000.

Σχετικές ειδήσεις