ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - «Χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού»

Εκλογές 2015 - «Χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού»

«Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», τιτλοφορείται το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργατοϋπαλλήλους, άνεργους, αγρότες, επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νέους και νέες, γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών «που φορτώνονται τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προστίθενται στα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα οποία παραμένουν σε ισχύ, σε όσους εμπιστεύθηκαν διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες ή συνεργασίας, στον αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, σε εκείνους που νιώθουν σήμερα προδομένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο πίστεψαν, και σε όσους πάλεψαν εναντίον των μνημονίων», και τους καλεί να επιλέξουν εκλογικά με βάση και την πρόσφατη πείρα τους και να τοποθετηθούν μαχητικά «και τέτοια τοποθέτηση στις εκλογές είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ψήφος που θα δυναμώσει τη λαϊκή αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία και νόμο, σε κάθε αντιλαϊκό μονοκομματικό ή πολυκομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία κρατών».

Η ΚΕ του κόμματος καλεί σε ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί όπως αναφέρει:

- Ποτέ δεν κορόιδεψε τον λαό για να ψαρέψει κάποιες ψήφους, αλλά είπε την αλήθεια και έγκαιρα προειδοποίησε για την πορεία των εξελίξεων, προβλέποντας την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιώντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης καθόριζαν τον συμβιβασμό, τη συμφωνία με την ΕΕ και το νέο επαίσχυντο μνημόνιο.

- Λέει το πραγματικό, γνήσιο κι ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα προτείνει το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει και ανήκει αποκλειστικά στο λαό.

- Και αύριο πιο αποφασιστικά θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία των εκβιαστών», που αποτελείται απ' όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την άρχουσα τάξη της χώρας.

- Ο ρεαλισμός του ΚΚΕ καθορίζεται από το εργατικό - λαϊκό συμφέρον και από την αναγνώριση ότι ο λαός, όταν αναδειχτεί πρωταγωνιστής στην αντεπίθεση, τότε μπορεί να νικήσει.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην παγιδευτεί ξανά στις υποσχέσεις για δήθεν καλύτερη διαχείριση του νέου μνημονίου περιμένοντας αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του λαού και υπογραμμίζει ότι «την ψήφο στα άλλα κόμματα αμέσως ο λαός θα την βρει απέναντί του. Η επόμενη κυβέρνηση θα την επικαλείται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα διεκδικούν, θα αγωνίζονται ενάντια στα νέα μέτρα, στους νέους εφαρμοστικούς νόμους».

Καλεί, επίσης, τον λαό να μην δείξει καμία εμπιστοσύνη «στο κόμμα από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα Λαϊκή Ενότητα και στη συνεργασία του με παλιότερα αναχώματα - αποσχίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το Σχέδιο Β».

«Μέχρι σήμερα έπαιξαν βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου. Είναι ένα αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα. Κάθε κυβέρνηση που θέτει ως στόχο την καπιταλιστική ανάπτυξη θα θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Κάθε κυβέρνηση που αποδέχεται τις δεσμεύσεις των κρατών - μελών της ΕΕ, για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, θα προωθεί τις αναδιαρθρώσεις που διασφαλίζουν φτηνή εργατική δύναμη για το κεφάλαιο. Αυτή η αντιλαϊκή κατεύθυνση δεν αλλάζει, είτε η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη είτε επιλέξει να μείνει μέλος της ΕΕ με εθνικό νόμισμα», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «το σύστημα στηρίζει τέτοια κόμματα πολύμορφα, όπως έκανε και με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερή Πλατφόρμα από το 2012 και μετά, με τη Λαϊκή Ενότητα σήμερα, για να παγιδεύουν το ριζοσπαστισμό, να αποτελούν ανάχωμα απέναντι στην αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης που προβάλλει το ΚΚΕ», προσθέτοντας: «Η "Λαϊκή Ενότητα" είναι ένα 100% συστημικό κόμμα, σαν τα αριστερά συστημικά κόμματα που έχει γνωρίσει η Ευρώπη και τα οποία ευθύνονται για την ενσωμάτωση του εργατικού κινήματος. Πίσω από την αντιμνημονιακή ρητορεία κρύβεται η στήριξη στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, η στήριξη του κεφαλαίου».

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να απομονώσει τη «ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή», επισημαίνοντας ότι «πίσω από τις μεγαλοστομίες της κρύβονται η στήριξή της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, οι συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα. Το σύνθημα της ΧΑ για την "εθνική παραγωγή" και την προτεραιότητα της πρωτογενούς παραγωγής - για να κολακέψει και προσεταιριστεί τους αγρότες - κρύβει ότι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας καταστρέφονται, εξαιτίας πρώτα απ' όλα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της αδύναμης και ανισόμετρης θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ».

«Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά δεν απορρίπτει την ΕΕ, αλλά επιζητεί "βελτίωση" της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτήν. Καλλιεργεί το μίσος προς τους άλλους λαούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι το όργανο του «διαίρει και βασίλευε» των καπιταλιστών, όργανο διάσπασης της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού», προσθέτει το ΚΚΕ.

Στο Κάλεσμα του κόμματος προς τον λαό, υπογραμμίζεται ότι η πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων - αποδέσμευση από την ΕΕ - μονομερή διαγραφή του χρέους είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση. Ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ προσθέτει πως υπάρχει τρόπος και σχεδιασμός για να γίνει πράξη η πρότασή του, μέσω της συγκρότησης μιας ισχυρής μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας που θα αγωνίζεται ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και θα έχει σταθερή πυξίδα την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

«Σ' αυτήν την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, στη Βουλή και - πάνω απ' όλα - στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας», προσθέτει το Κάλεσμα της ΚΕ του κόμματος προς το λαό.

Σχετικές ειδήσεις