ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός για τον Φίλη

Νικολόπουλος: Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός για τον Φίλη

«Δήλωση ντροπή» χαρακτήρισε ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, τη θέση του Νίκου Φίλη περί «εθνοκάθαρσης» και όχι «γενοκτονίας» των Ποντίων.

«Έχουμε υπουργό Παιδείας που διαστρεβλώνει την ιστορία. Έχουμε υπουργό Θρησκευμάτων χωρίς θρήσκευμα... που όμως θέλει να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, κατηγορώντας τον Νίκο Φίλη ότι «ζήλωσε την δόξαν Ρεπούση».

«Η γενοκτονία των Ποντίων αναγνωρίστηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο το 1994,μετά από εισήγηση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου» συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε:

«Αναγνωρίστηκε επίσης, από πολλά ευρωπαϊκά κοινοβούλια καθώς και από αρκετές αμερικάνικες πολιτείες.

Η ομοσπονδία λεσβιακών συλλόγων Αττικής με κατεμήνυσε με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίσαμε πέρυσι το Σεπτέμβρη γιατί μετέφερα το εδάφιο της Αγίας γραφής που μας πληροφορεί ότι ο Θεός εποίησεν "άρσεν και θύλη".

Εάν λοιπόν και σήμερα κάποιοι πολίτες, προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και ζητήσουν την εφαρμογή του Αντιρατσιστικού Νόμου, για τις δηλώσεις του κ. Υπουργού, του νόμου που ψήφισε και ο ίδιος, αληθινά διερωτώμαι: Ο κ. Φίλης θα παραμένει Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, όταν το άρθρο 2 του νόμου 4285 προβλέπει πως "όποιος δημόσια προφορικά δια του τύπου ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή την σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών έως τριών ετών και με χρηματική ποινή 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Και επειδή το θέμα δεν είναι ποινικό, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδας, ζητά μαζί με τους Πόντιους όλης της οικουμένης, να πάρει δημόσια θέση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

Σχετικές ειδήσεις