ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Κατασπατάληση πόρων στον ΕΟΠΥΥ

Νικολόπουλος: Κατασπατάληση πόρων στον ΕΟΠΥΥ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την κατασπατάληση πόρων στην υγεία, επικαλούμενος στοιχεία από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλο.

Ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι οι πόροι αυτοί προέρχονται από το υστέρημα του λαού μας, τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και την κρατική επιχορήγηση. Ως προς τα στοιχεία, ο κ. Γεωργακόπουλος επιβεβαίωσε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνεχίζεται το «πανηγύρι» στο χώρο της υγείας. Συγκεκριμένα, αντιπρόσωποι εταιρειών υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού δραστηριοποιούνται εντός των νοσοκομείων, ενώ η τοπική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ εντοπίζει σε πολλές περιπτώσεις ασθενών με κατακλίσεις, τα εμφανιζόμενα ως ασθενείς πρόσωπα να μην είναι πραγματικοί ασθενείς και οι φωτογραφίες που υποβάλλονται με τα δικαιολογητικά προέρχονται από το διαδίκτυο!

Αποκαλυπτική της κατάστασης που υπάρχει στον τομέα της υγείας είναι η ομολογία του κ. Γεωργακόπουλου, που δήλωσε ότι:

«Συνήθειες χρόνων ασφαλώς και δεν μπορείς άμεσα να τις αλλάξεις. Οι υπηρεσίες μας, κεντρικά και περιφερειακά, μας ενημερώνουν διαρκώς και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ελέγχου, που, σε πραγματικό χρόνο, θα αποτρέπει κάθε προσπάθεια παραβατικότητας».

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ο κ. Νικολόπουλος απηύθυνε στον υπουργό Υγείας, τα εύλογα ερωτήματα, αν ισχύει αυτό το γεγονός που αποκάλυψε ο νέος αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δηλαδή ότι: «Όποιος αρνείται πως υπάρχει καταχρηστική συνταγογράφηση και ζήτηση εξετάσεων, απλά «κλείνει το μάτι» στην παραβατικότητα και την ευνοεί διαχρονικά» και επίσης γιατί ένα χρόνο τώρα ανέχεται η πολιτική ηγεσία την κατασπατάληση πόρων, που προέρχονται από το υστέρημα του λαού μας, τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και την κρατική επιχορήγηση.

Σχετικές ειδήσεις