ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, έχει ενημερωθεί το ΕΛΚ

Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, έχει ενημερωθεί το ΕΛΚ

«Η Ελλάδα δεν αντέχει δεύτερη φορά την περιπέτεια του 2015» τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη και υπογραμμίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη, όπως ομολογούν και οι υπουργοί της κυβέρνησης, θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα και για την ελληνική οικονομία».

Η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Ν.Δ. στη συνέντευξή της, στο Βήμα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη του 10ου συνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμμένει ότι το κόμμα θα ζητά συνεχώς και μονίμως εκλογές, μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση.

Υποστηρίζει ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και εκτιμά ότι εάν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση σε λίγο η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη. Κατηγορηματικά ξεκαθαρίζει ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα και σημειώνει ότι έχει ενημερωθεί σχετικά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η επισήμανσή της ότι «το Grexit θα φύγει από το τραπέζι όταν η Ελλάδα ξανασταθεί στα πόδια της» και εκφράζει το φόβο της για τη δημιουργία νέων συνθηκών, τόσο στο βορρά όσο και στα ανατολικά, άκρως προβληματικών για τα ελληνικά συμφέροντα λόγω του ζητήματος του προσφυγικού.

Ενόψει του συνεδρίου της Ν.Δ. τονίζει ότι το κόμμα χρειάζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων κοινωνικών ομάδων, τις οποίες έχει χάσει τα τελευταία χρόνια και συμπληρώνει πως «οφείλει να απευθυνθεί με λόγο καθαρό, έντιμο, υπεύθυνο και κυρίως να αναδείξει την προοπτική και την ελπίδα».

Υπογραμμίζει με έμφαση ότι η Ν.Δ. είναι κεντροδεξιό κόμμα και μια φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη «που μπορεί γνήσια να εκφράζει τους Έλληνες που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους άκρα». Σχετικά με τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, δηλ. τις μηχανορραφίες από διάφορους μηχανισμούς, αναφέρεται σε κάποιους που είναι «ανεπίδεκτοι μαθήσεως», μόνο που τα όπλα τους είναι άσφαιρα.

Σχετικές ειδήσεις