ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ και Μητσοτάκης κάνουν «ταμείο» μετά τη ΔΕΘ

ΝΔ και Μητσοτάκης κάνουν «ταμείο» μετά τη ΔΕΘ

Κλίμα ευφορίας φαίνεται πως επικρατεί πλέον στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της παρουσίας του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς, η στρατηγική των χαμηλών τόνων που επέλεξε να τηρήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο «σκληρό ροκ» που ακολούθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εναντίον του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να μετράει θετικά στη συνείδηση του κόσμου.

Βεβαίως, όπως υπογραμμίζεται από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, τούτο δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση εφησυχασμό. Ήδη, ο κ. Μητσοτάκης συζητά με τους στενούς συνεργάτες τους τρόπους, με τους οποίους θα καταστούν οι πολίτες κοινωνοί των προτάσεων της ΝΔ.

Ξεκινούν οι εξορμήσεις

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι περιοδείες του αρχηγού της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, ενώ ήδη εξετάζονται συναντήσεις του με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων αλλά και κοινωνικούς φορείς, ώστε να υπάρξει γόνιμος διάλογος επί των προτάσεων του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ θα κινηθεί στο δίπτυχο «τηλεοπτικές άδειες – παιδεία», με σφοδρότατη κριτική τόσο για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο παιδαγωγικό σύστημα, όσο και στο «φιάσκο», όπως αποκαλεί χαρακτηριστικά η Πειραιώς, τον διαγωνισμό για τα κανάλια.

Όπως όλα δείχνουν, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως προς το θέμα των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών, καθώς θα επιμείνουν για την κλήτευσή τους ενώπιον της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να εξεταστούν ενδελεχώς τα «πόθεν έσχες» τους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να πάρει επάνω του την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ στην προ-ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ο ίδιος ζητήσει να γίνει στη Βουλή, όπου και θα επιχειρήσει να αποδομήσει το «δόγμα Φίλη».

Σχετικές ειδήσεις