ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Σπυράκη - «Βατερλώ» για την κυβέρνηση η συζήτηση στη Βουλή

Προανακριτική Novartis: Σπυράκη - «Βατερλώ» για την κυβέρνηση η συζήτηση στη Βουλή

Στην εκτίμηση ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το σκάνδαλο της Novartis εξελίχθηκε σε «Βατερλώ» για την κυβερνητική πλειοψηφία προχώρησε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι κατήγοροι έγιναν τελικά κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη» τόνισε και προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην κλείσει άρον – άρον την Προκαταρκτική Επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας».

Η κ. Σπυράκη επανέλαβε ότι για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτος όρος να εξεταστούν ενώπιον της Επιτροπής κατά αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί.

«Για εμάς είναι απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες οι οποίοι αναφέρονται στη δικογραφία. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε ως μάρτυρες με ονοματεπώνυμο, είτε ως "προστατευόμενοι μάρτυρες". Ένα καθεστώς το οποίο δεν αναγνωρίζουμε για λόγους προφανείς. Υπενθυμίζω ότι ο Αντιεισαγγελέας διαφθοράς έδωσε καθεστώς προστασίας στους εν λόγω μάρτυρες 5 μέρες μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στις 5 Φεβρουαρίου και ο αρμόδιος Αντιεισαγγελέας έδωσε την έγκρισή του για καθεστώς προστασίας μαρτύρων στις 9 Φεβρουαρίου» ανέφερε.

Αναφορικά με τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα λογοδοτήσει, η εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο. Όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015. Έχει επίσης εξαγγείλει ότι, μετά τις εκλογές, θα ζητήσει να εξεταστεί η υπόθεση της ακύρωσης της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Υπόθεση στην οποία, όπως ξέρετε, εμπλέκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος. Επίσης, η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει να εξεταστούν πιθανές ευθύνες του κ. Κουρουμπλή για την παράλειψή του να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015».

Τέλος, για την πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Οίκο Moody's η κ. Σπυράκη επισήμανε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί μετά από τρία χρόνια η ελληνική οικονομία επιστρέφει ασθμαίνουσα και με 15 δισ. μέτρα στο σημείο που ήταν το 2014. «Ο δρόμος για την ελληνική οικονομία είναι ακόμη μακρύς και οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συνάδουν με την επιστροφή στην κανονικότητα» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις