ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Παπαδήμου για βουλευτές

Δυσαρέσκεια Παπαδήμου για βουλευτές

Συχνό φαινόμενο θα είναι στο μέλλον τα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου υπό τον πρωθυπουργό. Αυτό συμφωνήθηκε τουλάχιστον στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη το βράδυ.

Η λειτουργία της κυβέρνησης και η ομαλή ψήφιση των νομοσχεδίων χωρίς απώλειες προβληματίζουν τον κ. Παπαδήμο ο οποίος μοίρασε ένα πολιτικό κείμενο στους αρχηγούς των κομμάτων, βάση του οποίου θα πρέπει να συμπεριφέρονται τα στελέχη και οι βουλευτές των τριών κομμάτων. Ο κ. Παπαδήμος δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για συγκεκριμένους «αντιμνημονιακούς» βουλευτές οι οποίοι θεωρεί πως δημιουργούν κλίμα αρνητικό στην λειτουργία της κυβέρνησης. Ο κ. Παπαδήμος δεν κατονόμασε συγκεκριμένα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων, όμως οι παρόντες αρχηγοί κατάλαβαν καλά ποιους εννοεί.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπαδήμος ετοιμάζει ανασχηματισμό, ο οποίος ενδεχομένως να γίνει με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ στα τέλη του Μάρτη.

Ο ανασχηματισμός θα έχει δύο κατευθύνσεις: τη μείωση του αριθμού των μελών της κυβέρνησης και την απομάκρυνση από αυτή των υπουργών ή υφυπουργών που δεν κρίνονται αποτελεσματικοί.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε στον πρωθυπουργό ότι μπορεί να αποφασίσει για τις τύχες όλων των υπουργών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως εκείνος επιθυμεί. Βέβαια, όπως λένε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ποτέ ο κ. Παπανδρέου δεν εννοεί αυτά που λέει και θεωρούνται βέβαιες οι παρεμβάσεις από πλευράς Ιπποκράτους για να διασωθούν συγκεκριμένα άτομα που εξυπηρετούν τη δεδομένη στιγμή προσωπικές πολιτικές του κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Αντώνης Σαμαρας από την πλευρά του δεν επιθυμεί αλλαγές και μάλλον έχει διαμηνύσει με τον τρόπο του πως θα ήθελε οι αντιπρόεδροι του κόμματος να μείνουν αμετακίνητοι στα υπουργεία του.

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, τέλος, το πιθανότερο είναι να αντιδράσει στην πιθανή προσπάθεια απομάκρυνσης του κ. Βορίδη, ενώ ίσως να μην είχε την ίδια στάση για άλλα πρόσωπα από το ΛΑΟΣ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Die Welt: O Παπαδήμος διέψευσε τις προσδοκίες