ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Die Welt: O Παπαδήμος διέψευσε τις προσδοκίες

Die Welt: O Παπαδήμος διέψευσε τις προσδοκίες

Παρά τις προσδοκίες, ο Λουκάς Παπαδήμος κινδυνεύει να παρασυρθεί στη δίνη του μικροκομματισμού, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Welt.

Αρχικά, η τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού, δημιούργησε αισιοδοξία. Πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όλοι, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, περίμεναν ότι θα εφάρμοζε αποφασιστικά και με ταχύτητα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση.

Ωστόσο, δυόμισι μήνες μετά, οι ελπίδες διαψεύστηκαν στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, την Ουάσινγκτον αλλά και την Αθήνα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ο απολογισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι φτωχός. Ο πρωθυπουργός πέτυχε να κάνει μικρές μεταρρυθμίσεις, όπως οι αποφάσεις τις προηγούμενης εβδομάδας για διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων. Σαφώς μακρύτερη είναι όμως η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έμειναν στάσιμες».

Την ίδια ώρα, οι πολιτικές διαφωνίες έχουν εισβάλλει στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, με το Λουκά Παπαδήμο να αποτυγχάνει να μην εμπλακεί σε αυτές.

«Ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μόντι επιδεικνύει ζήλο στον πολιτικό αγώνα, ο Λουκάς Παπαδήμος εμφανίζεται εμφανώς αδύναμος» επισημαίνει η εφημερίδα, που εκτιμά ότι παρά της υψηλής αποδοχής που κερδίζει ο πρωθυπουργός στις δημοσκοπήσεις, δεν θα αποφύγει τη δυσαρέσκεια των πολιτών.