ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με σπασμένα φρένα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Με σπασμένα φρένα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Με σπασμένα φρένα οδηγούμαστε στην κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής που θα κρίνει την τύχη των νέων επώδυνων μέτρων αλλά και του κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ ελπίζει πως η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα λειτουργήσει συσπειρωτικά και θα ανακοπεί το κύμα ανταρσίας.

Έως αυτή τη στιγμή οι Χρήστος Μαγκούφης και Τσετίν Μάνταζι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζουν τα μέτρα.

Επιπλέον Χάρης Καστανίδης, Λούκα Κατσέλη, Ανδρέας Μακρυπίδης, Σάββας Εμινίδης, Δημήτρης Καρύδης, Βάσω Παπανδρέου, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Αμοιρίδης, Στ. Κουτμερίδης, Γιάννης Βούρος και Πέμυ Ζούνη κατευθύνονται προς την καταψήφιση, θα οριστικοποιήσουν όμως τη θέση τους μετά τη συνεδρίαση, ενώ πιο κοντά στο "παρών" είναι οι Σπύρος Μαργέλης και Δ. Κουσελάς.

Από την πλευρά της Ν.Δ. ακούγονται ισχυρές ενστάσεις, ακόμη και από βουλευτές που κατατάσσονται στο σκληρό πυρήνα του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης πολλοί είναι αυτοί που μπροστά στο ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, απαντούν: "Ο Σαμαράς έδιωξε τη Μπακογιάννη επειδή ψήφισε το Μνημόνιο. Με ποια λογική θα διώξει τώρα εμάς που θα καταψηφίσουμε ένα πακέτο μέτρων πιο σκληρών απ' ότι ήταν το μνημόνιο;".