ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Tσίπρας : Η εγκρίση του Μνημονίου φέρνει πιο κοντά τη χρεοκοπία

Α.Tσίπρας : Η εγκρίση του Μνημονίου φέρνει πιο κοντά τη χρεοκοπία

Το νέο μνημόνιο θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στην χρεοκοπία δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Ζήτησε ακόμη από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν η ψήφιση του σημερινού πακέτου μέτρων, θα αποτρέψει ή θα φέρει πιο κοντά αυτό το ενδεχόμενο. «Η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης όχι μόνο δεν θα μας σώσει αλλά θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στη χρεοκοπία, αφού προηγουμένως εξασφαλίσει τους πιστωτές μας», είπε ο ίδιος καταγγέλλοντας ότι στο μεταξύ η κυβέρνηση θα έχει εκχωρήσει το σύνολο του χρέους στο αγγλικό δίκαιο και θα δικάζει του δικαστήριο του Λουξεμβούργου.

Στόχος του μνημονίου είναι η φτωχοποίηση των Ελλήνων και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» αλλά και επιχείρηση χειραγώγησης και τρομοκράτησης του λαού, καταγγέλοντας τη ρίψη χημικών κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος. «Ο λαός έφαγε τόνους χημικά αλλά δεν διαλύεται», τόνισε.

Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι «αργά ή γρήγορα η οργή του λαού θα μετατραπεί σε διεκδίκηση» και ότι «είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί ένας Συνασπισμός εξουσίας που θα ξηλώσει μία προς μία τις παράνομες συμβάσεις που υπογράφονται».

«Το μόνο που σας έμεινε να ποντάρετε είναι ο φόβος του λαού. Αυτή όμως είναι η τελευταία ζαριά. Ποντάρετε στο φόβο του λαού για να γλυτώσετε από την οργή του», σημείωσε και κατήγγειλε ότι «μια κυβέρνηση και ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει δεν διεκδικεί, δεν διαπραγματεύεται, πολύ περισσότερο όταν δεν έχει τη λαϊκή εντολή και βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση και βρίσκεται σε πραγματικό πόλεμο στο λαό που βρίσκεται στο δρόμο με τις διαδηλώσεις και παρά τα χημικά που πέφτουν βροχή».

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε προσωπικά και τον υπουργό Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι «βρίσκεται σε ένα παραλήρημα επιθετικότητας, η οποία ως γνωστό φανερώνει ενοχή και ανασφάλεια». «Μακάρι την επιθετικότητα που επιδεικνύει ο κ. Βενιζέλος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και στο εσωτερικό να την επιδείκνυε και στους πιστωτές μας. Αλλά ο κ. Βενιζέλος παριστάνει τον λέοντα στον ελληνικό λαό και στην τρόϊκα και τους πιστωτές την όρνιθα», είπε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμη ότι η Βουλή έχει ίσως σήμερα την τελευταία να ταυτιστεί με το συμφέρον και το μέλλον του ελληνικού λαού.

Διετύπωσε ακόμη την πρόταση για αναστολή πληρωμών προς τους πιστωτές, να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και να αποπληρωθεί το υπόλοιπο με ρήτρα ανάπτυξης ώστε όσα εξοικονομηθούν να πάνε στην υγεία, την παιδεία και την ανάπτυξη και ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους.

«Κριτής μας είναι η ιστορία και όλοι λογοδοτούμε σε έναν και μόνο. Στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.