ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εθνικό σχέδιο ανάπτυξης» ζητούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

«Εθνικό σχέδιο ανάπτυξης» ζητούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

«Εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και ανάτασης» ζητούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό εξηγώντας ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις που θα επανακινήσουν την αναπτυξιακή μηχανή.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον κ. Λουκά Παπαδήμο και ότι «ζητάμε τη δέσμευσή σας να παρουσιάσετε από σήμερα κιόλας, το εθνικό σχέδιο διεξόδου, ανάπτυξης και ανάτασης.

Θα πρέπει να αποτελείται από ουσιαστικές δομικές μεταρρυθμίσεις, που θα αλλάξουν άρδην την παραγωγική ταυτότητα της χώρας, θα άρουν όλες τις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την αναπτυξιακή μηχανή να λειτουργήσει, θα καταργήσουν την παθογένεια, θα εξαφανίσουν κάθε ίχνος πολυνομίας, γραφειοκρατίας, διαφθοράς, θα αυξήσουν το ΑΕΠ με τη σταδιακή και αποφασιστική ένταξη της πραγματικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας» και προσθέτουν πως «ο συνεπής και συστηματικός απολογισμός των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών μας είναι ο μόνος τρόπος ανάκτησης της εμπιστοσύνης και συστράτευσης των πολιτών.

Ζητάμε η εφαρμογή του σχεδίου να αξιολογείται σε 15ήμερη βάση και να παρουσιάζεται ανοικτά σε εμάς τους Βουλευτές και τον Ελληνικό λαό».

Η επιστολή συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία της κυρίας Ελενας Παναρίτη και την συνυπογράφουν οι :Σάββας Εμινίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Θανάσης Γικόνογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Σπύρος Μοσχόπουλος,Βασίλης Γιουματζίδης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Μαρία Σκραφνάκη, Άγγελος Μανωλάκης, Γιάννης Βούρος,Χρύσα Αράπογλου, Άγγελος Τόλκας, Φραγκίσκος Παρασύρης