ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σπηλιωτόπουλος: Δεν ξέρω αν η συνταγή λύνει το πρόβλημα

Α. Σπηλιωτόπουλος: Δεν ξέρω αν η συνταγή λύνει το πρόβλημα

Επιφυλάξεις για την πολιτική που προβλέπει το νέο μνημόνιο εξέφρασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αν και υπεραμύνεται του «ναι» της ΝΔ σε αυτό.

«Ασφαλώς δεν είμαι σίγουρος για τη συνταγή του Μνημονίου. Δεν ξέρω αν έχουμε λύση στο ζήτημα αυτό», δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» διευκρινίζοντας πάντως ότι η καταψήφιση του μνημονίου θα έδινε το δικαίωμα να μας ανοίξουν την πόρτα εξόδου από το ευρώ, με ό, τι σημαίνει αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής της ΝΔ διευκρινίζει ότι «άλλο πράγμα η αντιμνημονιακή πολιτική κι άλλο η αντιευρωπαϊκή πολιτική». Άλλωστε, προσέθεσε, η αντιμνημονιακή στάση της ΝΔ στο πρώτο μνημόνιο δικαιώθηκε και γι αυτό ακριβώς «βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και το δίλημμα μέσα ή έξω από την Ευρώπη. Είναι προφανές ότι θα στηρίζαμε την παραμονή μας στο ευρώ και την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Αναφερόμενος στις διαγραφές 21 βουλευτών που αντιτάχθηκαν στο νέο Μνημόνιο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος κάνει λόγο για απώλεια σημαντικών στελεχών. «Όλοι είμαστε στενοχωρημένοι. Από εδώ και πέρα όμως, σε ανάλογες περιπτώσεις, ο χρόνος είναι αυτός που παίζει σημαντικό ρόλο. Οι συνάδελφοι επέλεξαν έναν διαφορετικό δρόμο απ' αυτόν που υπέδειξε το κόμμα και υπαγόρευαν οι συνθήκες, έστω και από την πίεση των επώδυνων μέτρων», σημείωσε.

Πάντως, ο βουλευτής εκτιμά ότι κανείς από τους διαγραφέντες δεν θα ήθελε να «εμποδίσει μια πορεία σταθερότητας και ασφάλειας ή να ενισχύει άθελά του τις επιδιώξεις της Αριστεράς».

Επίσης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος καλωσόρισε την προσχώρηση των Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη στη ΝΔ, σχολιάζοντας: «όσοι αγκαλιάζουν τις αρχές, τη φυσιογνωμία και τις υπεύθυνες προτάσεις μας μπορούν να έχουν θέση στην παράταξή μας. Άλλωστε, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα υπέδειξαν τόλμη και υπευθυνότητα».