ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καταθέτεις 150.000 ευρώ ή φυλακή»!

«Καταθέτεις 150.000 ευρώ ή φυλακή»!

Ο εφέτης ανακριτής Θεόδωρος Κανελλόπουλος έδωσε περιθώριο έως την Τρίτη στον Άκη Τσοχατζόπουλο για καταθέσει το ποσό της εγγύησης.

«Τελεσίγραφο» στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο να καταθέσει έως την ερχόμενη Τρίτη το ποσό της εγγύησης των 150.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος έστειλε ο εφέτης ανακριτής Θεόδωρος Κανελλόπουλος.

Η εντολή αυτή δόθηκε έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος του Άκη Τσοχατζόπουλου να μειωθεί το ποσό της εγγυοδοσίας αλλά και να αρθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009). Μάλιστα, μετά την απολογία του πρώην υπουργού είχε διαταχθεί και η δέσμευση του περιβόητου ακινήτου του επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως «ανειλικρινές» μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων της Βουλής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων. Ωστόσο σε αυτό δεν είχε δηλωθεί το νεοκλασικό στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ακίνητο δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.