ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναζητά ρόλο ο Πάγκαλος

Αναζητά ρόλο ο Πάγκαλος

Δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραδώσει τα πολιτικά του όπλα μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα

Σε διπλή προσπάθεια διεκδίκησης ρόλου την επομένη ημέρα μετά της εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ με ταυτόχρονη αποδυνάμωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου προβαίνει τις τελευταίες ημέρες ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Οι κινήσεις του σε εσωκομματικό επίπεδο προδίδουν την διαχρονική του επιθυμία να συγκρούεται με τον υπουργό Οικονομικών, από την εποχή της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη. Έτσι αβάνταρε το τελευταίο διάστημα την κίνηση των τριών υπουργών Λοβέρδου, Ραγκούση και Διαμαντοπούλου για την διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος.

Όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να μην διαταραχτεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ στήριξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος έμεινε έκθετος. Έτσι σήμερα προσπαθεί να βρει έναν ρόλο για τις 19 Μαρτίου, την επομένη ημέρα δηλαδή από τις εσωκομματικές εκλογές.

Η μόνη συνεργασία που μπορεί πλέον να συνάψει είναι αυτή με τον Γιάννη Ραγκούση, με τον οποίον το συνδέει η αντιπάθεια για το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να συνδέσει την δική του παλιά πολιτική γενιά του ΠΑΣΟΚ με το... νέο αίμα που προέκυψε την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου. Την ίδια ώρα βέβαια θέλει να διατηρήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της καθόδου της συζύγου του Χριστίνας Χριστοφάκη στο υπόλοιπο Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάγκαλος θα χτυπήσει ξανά. Μετά την πρόσκληση που απεύθυνε σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και αμέσως μετά θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων, με τις οποίες θα οριοθετεί την παρουσία του στην Ιπποκράτους. Η απήχησή του πλέον φαίνεται ότι είναι πολύ περιορισμένη ανάμεσα στους βουλευτές και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του δεν του επιτρέπουν να αισιοδοξεί για ακόμη μία επανεκλογή. Το σίγουρο είναι ότι θα αποτελέσει στο μέλλον πονοκέφαλο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν αυτός αναλάβει την προεδρία του κόμματος.