ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόρρητο ΕΥΠ: Δυτικοί και Ισραηλινοί είχαν στόχο τον Καραμανλή

Απόρρητο ΕΥΠ: Δυτικοί και Ισραηλινοί είχαν στόχο τον Καραμανλή

Δυτικοί και Ισραηλινοί οργάνωναν τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού για να αποτρέψουν πιθανή ενεργειακή συμφωνία της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Εδώ και τρία χρόνια γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του. Η υπόθεση είναι γνωστή από τον Φεβρουάριο του 2009 και θυμίζει κατασκοπευτικό θρίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την εποχή ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και τα αρμόδια στελέχη της τότε κυβέρνησης έλαβαν ένα άκρως απόρρητο έγγραφο που εξέθετε την κατάσταση.

Σύμφωνα με το «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» υπ’ αριθμόν 213 με ημερομηνία έκδοσης στις 5 Φεβρουαρίου 2009, «συμμαχικές μυστικές δυνάμεις» είχαν καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας εναντίον του προέδρου της κυβερνήσεως.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονταν από έγκυρες πηγές και η ύπαρξη του σχεδίου επιβεβαιώθηκε από τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB). Κλιμάκιο της υπηρεσίας βρισκόταν στην Ελλάδα προκειμένου να οργανωθεί η ασφαλής επικοινωνία των κυρίων Κώστα Καραμανλή, Βλαντιμήρ Πούτιν και Γκεόργκι Παρβάνωφ σχετικώς με θέματα ενεργειακής πολιτικής, σχεδιασμού και στρατηγικής.

Τελικώς, το κλιμάκιο της FSB αντί να αποκρούσει υποκλοπές λέγεται ότι βρήκε στοιχεία υποκλοπών από τρίτους μέσω των οποίων αποκαλύφθηκε το σχέδιο επίθεσης εναντίον του τότε πρωθυπουργού. Αντικειμενικός σκοπός αυτών που οργάνωναν τη δολοφονία Καραμανλή ήταν «η αναβολή ή ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Το περιεχόμενο του εγγράφου

Το απόρρητο έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του κ. Καραμανλή και κορυφαίων στελεχών εκείνης της κυβέρνησης, αναφέρουν έγκυρες πηγές, ανέφερε ότι στο πενθήμερο από 20 έως 25 Απριλίου 2008 σημειώθηκε ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής πρακτόρων. Από τη μια πλευρά βρίσκονταν οι Ρώσοι της FSB και από την άλλη κατάσκοποι δυτικών υπηρεσιών και της ισραηλινής «Μοσάντ».

Οι μεν βρίσκονταν σε έλεγχο ρουτίνας και οι δε παρακολουθούσαν τις κινήσεις του τότε πρωθυπουργού. Στο αυτοκίνητο των δεύτερων βρέθηκαν χάρτες, στους οποίους υπήρχαν καταγεγραμμένα τα σημεία των καθημερινών διαδρομών του κ. Καραμανλή από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τη Ραφήνα.

Στους χάρτες υπήρχαν σχόλια για την κίνηση, τις συχνότητες των φωτεινών σηματοδοτών, τι έκανε ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πόσοι άνδρες ασφαλείας των συνόδευαν. Εντοπίσθηκαν ακόμα συστήματα επικοινωνίας, όπλα και εκρηκτική ύλη C-4.

Συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΥΠ, το σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή αποτελούσε μέρος ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με κωδικό όνομα «Πυθία 1».

Υπάρχουν στοιχεία που συνδέονται με το σχέδιο αυτό και έχουν εξετασθεί πιθανές παράμετροι αποσταθεροποίησης όπως τα επεισόδια που συνέβησαν τον Δεκέμβριο 2008 στην Αθήνα, οι φονικές πυρκαγιές του 2007, καθώς και τα προβλήματα ή οι αναθεωρήσεις σε στρατηγικούς σχεδιασμούς ενεργειακής πολιτικής (λ.χ. αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης) και γεωοικονομικού χαρακτήρα (λ.χ. παραχώρηση λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης σε εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων κινεζικών και αμερικανικών συμφερόντων).

Μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, αναθεωρήθηκαν τα πάντα, η Ελλάδα όδευσε προς την πτώχευση, τέθηκε υπό επιτήρηση και υπό την επιρροή συγκεκριμένων χωρών. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2009, η ενεργειακή πολιτική επικεντρώθηκε στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης με πρόσχημα τον μη καθορισμό ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο που σχετίζεται με την εμπλοκή της «Μοσάντ» αποτελεί η ξαφνική προσέγγιση της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ.

Ερωτηματικά υπάρχουν πολλά και οι «άγνωστοι» στις σημερινές ποινικές διώξεις ίσως έχουν βαρύγδουπα ονοματεπώνυμα ή πιθανόν να κρύβονται πίσω από οργανώσεις – φαντάσματα σε «ουδέτερες χώρες», όπως η Ελβετία…

Διαβάστε ακόμη:

Ποινική δίωξη για το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή