Ποινική δίωξη για το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Newsroom Newsroom

Ποινική δίωξη για το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Ποινική δίωξη για το «οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Νίκος Ορνεράκης.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατ' αγνώστων αφορά στο κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας για τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της αποστέρησης πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

Μεταξύ των πράξεων εκτός από το σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του συμπεριλαμβάνονται μάλιστα και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 που ξέσπασαν αμέσως μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Η υποθεση ανατάθηκε σε τακτικό ανακριτή, με σκοπό να εντοπιστούν ποιοι εμπνεύστηκαν και οργάνωσαν το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρα μας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας δεν εξετάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, αλλά αξιωματικοί της ΕΥΠ, πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ καθώς και πρόσωπα από την ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Ιωάννης Σακελλάκος, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου το καλοκαίρι του 2011 (Real News και Επίκαιρα) που έκαναν λόγο για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να εμποδιστεί η πολιτική που ακολουθούσε στα ενεργειακά. Σύμφωνα πάντα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, η αποκάλυψη του σχεδίου δολοφονίας ήρθε με έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που μιλούσαν για επιχείρηση εξόντωσης του τότε πρωθυπουργού και σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

«Βάσιμες οι καταγγελίες για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved