ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «μέλλον» των… πρωτοκλασάτων

Το «μέλλον» των… πρωτοκλασάτων

Ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα έρθουν αντιμέτωπα με την κοινωνία και συγκεκριμένα με τους ψηφοφόρους τους. Οι εποχές έχουν αλλάξει και πολλοί από αυτούς «παίζεται» για πρώτη φορά να μην εκλεγούν βουλευτές και να οδηγηθούν στην πολιτική τους χρεοκοπία. Άλλοι πάλι, ευνοούμενοι, θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πρώτη φορά στην κάλπη. Να ποια είναι τα μέχρι σήμερα δεδομένα για κάποιους από αυτούς.

Άννα Διαμαντοπούλου: Αν εκλεγεί στην Α' Αθήνας θα εκλεγεί με πολύ μεγάλη δυσκολία. Γι’ αυτό επέμεινε και κατάφερε – όπως ίσως μόνο αυτή ξέρει… - να φύγει από το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο ομολογουμένως απέτυχε, και να μετακομίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κόσμος της χρεώνει τα βιβλία που δεν έφτασαν ποτέ στα σχολεία, για πρώτη φορά από την κατοχή και μετά! Την… μεταρρύθμιση της αυτή θα την βρει στην κάλπη. Στην περιφέρειά της, ο εφιάλτης γι’ αυτήν ακούει σε ένα όνομα: Φώφη Γεννηματά.

Παύλος Γερουλάνος: Ακόμα ο υπουργός Πολιτισμού φαίνεται να μην έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Όπου και αν πάει, Α', Β' Αθήνας ή υπόλοιπο Αττικής, έχει μικρές πιθανότητες να εκλεγεί. Παρά την δεδομένη στήριξη των αμετανόητα Παπανδρεικών.

Χρήστος Παπουτσής: Με μεγάλη δυσκολία εκλέγεται επίσης και ο παρ’ ολίγον υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έτσι υπάρχουν οι σκέψεις να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ακόμα όμως δεν έχει κριθεί τίποτα. Ίσως η παρουσία του εκεί εξαρτηθεί από την επιτυχημένες ή όχι εκλογές της Κυριακής!

Φίλλιπος Πετσάλνικος: Ο πρόεδρος της Βουλής πιέζει και αυτός για μια θέση στο Επικρατείας. Η θεαματική πτώση του ΠΑΣΟΚ ίσως οδηγήσει τον κ. Πετσάλνικο εκτός Βουλής αφού η Νέα Δημοκρατία στην Καστοριά μπορεί να βγάλει δύο βουλευτές. Η σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχουν βελτιωθεί τελευταία, όμως η εκμετάλλευση της θέσης του στο παρελθόν υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά, δεν δίνει περιθώρια ελιγμών στον νέο πρόεδρο.

Γιάννης Ραγκούσης: Ο μόνος που μπορεί να επιβιώσει πραγματικά, από τους στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σε αυτές τις εκλογές παίζει τα ρέστα του. Άλλωστε αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο πρόσωπο της πολιτικής ζωής, το οποίο πρωταγωνιστεί στα πολιτικά πράγματα οχτώ χρόνια περίπου χωρίς να έχει εκλεγεί μια φορά! Αν οι ψηφοφόροι της Β’ Αθήνας δεν τον επιλέξουν, θα έχει πρόβλημα να επιβιώσει πολιτικά.

Ανδρέας Λοβέρδος: Στη Β’ Αθήνας παραμένει το ακλόνητο φαβορί. Μάλλον θα εκλεγεί για άλλη μια φορά πρώτος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Κώστας Σκανδαλίδης: Αν ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέξει στο Επικρατείας να βάλει ένα παλιό στέλεχος, τότε πιθανότατα αυτό θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, τον στήριξε και ήταν το μοναδικό πρωτοκλασάτο στέλεχος που τον τελευταίο χρόνο εργάζεται συστηματικά για την εκλογή του. Στην Ά Αθήνας δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα, πάντως.