ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με συκοφάντησαν και με εκβίασαν»

«Με συκοφάντησαν και με εκβίασαν»

Τι λέει το πρώην μέλος του ΛΑ.ΟΣ. Μελίνα Τσιλιμίγκρα για το «ροζ» βίντεο.

του Παναγιώτη Σουρέλη

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμηση και εκβίαση κατέθεσε το πρώην μέλος του ΛΑ.ΟΣ. Μελίνα Τσιλιμίγκρα.

To πρώην μέλος του ΛΑΟΣ συκοφαντήθηκε στο διαδίκτυο, όταν αναρτήθηκε βίντεο – πορνό, στο οποίο κάποιοι ισχυρίζονταν ότι πρωταγωνιστεί, κάτι που η ίδια κατηγορηματικά διαψεύδει τονίζοντας ότι πρόκειται για άλλη άγνωστη γυναίκα.

Το newsbomb που ανέδειξε την υπόθεση, φέρει σήμερα στο «φως» τη μηνυτήρια αναφορά της 21χρονης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

Στις πέντε σελίδες της μήνυσης η Μελίνα Τσιλιμίγκρα αρνείται κατηγορηματικά, ότι είναι η κοπέλα που εμφανίζεται να ερωτοτροπεί με το φίλο της στο «καυτό» υλικό, περιγράφει πώς την συκοφάντησαν αλλά και την εκβίασαν, ενώ «δείχνει» τους δράστες.

Η Μελίνα Τσιλιμίγκρα είναι φοιτήτρια Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα ως μέλος της νεολαίας του ΛΑ.ΟΣ. και μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού του κόμματος. Όπως υποστηρίζει στη μήνυσή της, η συνδικαλιστική και φοιτητική της δράση και η ενασχόλησή της με τα κοινά ενόχλησε κάποιους, που θέλησαν να την εκδικηθούν.

«Μάλιστα διαμαρτυρήθηκα εντόνως όταν μερίδα ακροαριστερών και αναρχικών επιχείρησαν να διακόψουν εξετάσεις στο τμήμα μου προκειμένου με τη βία να υποχρεωθούν οι φοιτητές να συμμετάσχουν σε συμπαράσταση στους τριακόσιους λαθρομετανάστες που είχαν καταλάβει τμήμα στη σχολή μου, στη γνωστή υπόθεση του Μεγάρου Υπατία».

Όπως υποστηρίζει η Μελίνα Τσιλιμίγκρα, από εκείνη τη στιγμή δέχθηκε πληθώρα απειλών και εξυβρίσεων, ενώ έγινε στόχος αισχρών επιθέσεων μέσω του διαδικτύου «κυρίως από διαδικτυακούς τόπους που δραστηριοποιούνται και εκφράζουν τις ιδέες της άκρας αριστεράς». Αποκορύφωμα αυτής της επίθεσης ήταν το επίμαχο βίντεο που ανέβηκε σε δύο ιστοσελίδες. «Το εν λόγω βίντεο παρουσιάζει σκηνές ερωτικές που έχουν καταγραφεί ερασιτεχνικά και στις οποίες απεικονίζονται σεξουαλικές επαφές ενός ζευγαριού. Η γυναίκα, η οποία απεικονίζεται δεν έχει καμία σχέση με εμένα, παρά μόνο ότι υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά στην εξωτερική μας εμφάνιση. { } Οι εγκαλούμενοι γνωρίζουν καλά το ψεύδος των ισχυρισμών τους αφού αφενός γνωρίζουν ότι δεν είμαι εγώ η γυναίκα που παρουσιάζεται στο βίντεο και σίγουρα εύκολα μπορούν να το καταλάβουν και λόγω των χαρακτηριστικών αλλά και λόγω του γεγονότος ότι εγώ δεν φέρω τατουάζ στο σώμα μου, αφετέρου η απλή χρονική αναζήτηση της πρώτης προβολής του εν λόγω βίντεο που είναι το 2007 καταδεικνύει ότι θα ήταν αδύνατον να ήμουν εγώ η γυναίκα που προβάλλεται καθώς τότε ήμουν 16 ετών!!».

Η Μελίνα Τσιλιμίγκρα στη μηνυτήρια αναφορά της προσκομίζει βεβαίωση της ιστοσελίδας που πρώτη ανήρτησε το επίμαχο βίντεο το 2007, στην οποία βεβαιώνει ότι το βίντεο είναι ακόμη παλαιότερο, όταν εκείνη ήταν 14 ετών ή και μικρότερη.

«Θέλησαν να με καταστρέψουν πολιτικά»

Εκτός όμως από τη συκοφάντηση μέσω του «ροζ» βίντεο στο διαδίκτυο, η Μελίνα Τσιλιμίγκρα έπεσε και θύμα εκβιασμού.

«Παράλληλα από την ανάρτηση του συκοφαντικού αυτού βίντεο και μετά δέχομαι απειλητικά και εκβιαστικά τηλεφωνήματα από άτομα που δηλώνουν ότι έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις αναρτήσεις στο trellopedia και μου ζητάνε χρηματικά ποσά για να σταματήσουν την ανάρτηση, λέγοντάς μου ότι γνωρίζουν ότι στο βίντεο δεν είμαι εγώ, αλλά εάν δεν τους δώσω χρήματα θα συνεχίσουν την αναπαραγωγή του και θα γράφουν ότι είμαι εγώ, προκειμένου να με καταστρέψουν τόσο στην πολιτική μου δραστηριότητα, όσο και μετέπειτα στην επαγγελματική μου. Δε διστάζουν μάλιστα να δηλώνουν ότι ξέρουν που μένω και μπορούν να μου κάνουν μεγαλύτερο κακό, εάν δεν ενδώσω, υπονοώντας κίνδυνο για τη ζωή μου και τη σωματική μου ακεραιότητα».

«Δεν απομακρύνθηκα από το ΛΑ.ΟΣ. εξαιτίας του βίντεο»

Με νέα δήλωσή της αποκλειστικά στο newsbomb, η Μελίνα Τσιλιμίγκρα διαψεύδει, ότι απομακρύνθηκε από το ΛΑ.ΟΣ. εξαιτίας του βίντεο. «Από το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. αποχώρησα για τους λόγους, τους οποίους έχω εκθέσει και ουδέποτε υπήρξε απομάκρυνσή μου για υποτιθέμενη συμμετοχή μου σε ροζ βίντεο».

Η 21χρονη επαναλαμβάνει, ότι δεν είναι η γυναίκα που πρωταγωνιστεί στο «ροζ» βίντεο, ενώ δηλώνει αποφασισμένη να τραβήξει μέχρι τέλους, προκειμένου να τιμωρηθούν όσοι την συκοφάντησαν. «Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει αποδειχθεί ότι η γυναίκα που συμμετέχει στο εν λόγω βίντεο δεν είμαι εγώ και ότι το βίντεο έχει γυριστεί σε χρόνο, στον οποίο εγώ ήμουν 14 ετών, για αυτό άλλωστε με παρέμβαση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει κατέβει το ψευδές και συκοφαντικό βίντεο. Επειδή μάλιστα το εν λόγω βίντεο συνοδεύτηκε με απειλές και εκβιασμούς προς το πρόσωπό μου, έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι ρήτρες του Νόμου και σύντομα θα γνωρίζω τα ονόματα αυτών που το διοχέτευσαν, ώστε να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Τι λέει ο δικηγόρος

Την υπεράσπιση της Μελίνας Τσιλιμίγκρα έχει αναλάβει ο δικηγόρος και βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. Θανάσης Πλέυρης, ο οποίος δήλωσε στο newsbomb για την υπόθεση:

PLEURIS



«Πρόκειται για μία συκοφαντική επίθεση σε βάρος μιας 20χρονης κοπέλας, που συνοδεύεται από εκβιασμούς και απειλές. Ήδη η έρευνα της δικαιοσύνης προχωρά και πολύ σύντομα τα φυσικά πρόσωπα που ευθύνονται, θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν ποινικά και αστικά».

Διαβάστε ακόμη:

«Ροζ» σκάνδαλο με στέλεχος του ΛΑ.ΟΣ.!