ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε Καμμένο και Αριστερά

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε Καμμένο και Αριστερά

Σκληρή επίθεση κατά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων, του Πάνου Καμμένου αλλά και κατά της Αριστεράς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς φωτογράφισε τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» κάνοντας λόγο για «κομματίδια που φυτρώνουν στα Δεξιά μας. Μιμούνται την Αριστερά, δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν θέσεις, υιοθετούν τις λογικές της Αριστεράς, αλλά τους ενδιαφέρει να μην πάρει η μεγάλη παράταξη της ΝΔ την αυτοδυναμία, γιατί δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε επίσης την Αριστερά ότι «δεν θέλει την αυτοδυναμία, δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Θέλει να βουλιάζει ο τόπος και να κερδοσκοπεί η ίδια πάνω στην απελπισία του κόσμου. Αυτή η αριστερά έχει μάθει στην αλαζονεία, στην δήθεν ηγεμονία». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα κόμματα της Αριστεράς στην Ελλάδα αρέσκονται στο παιχνίδι της ανευθυνότητας και είναι καταδικασμένα από τη μη ιδεολογία και τη μη σοβαρότητα.

Εκλογές 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, οι εκλογές θα γίνουν είτε στις 29 Απριλίου ή το αργότερο στις 6 Μαΐου, ενώ επανέλαβε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία.

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει συγκυβέρνηση. Και θέλει συγκυβέρνηση για να σωθεί το ίδιο κι όχι η χώρα. Εγώ θέλω εθνική συνεννόηση με όλους, είναι αναγκαία. Όποιο είναι το αποτέλεσμα, θα θελήσω να αγκαλιάσω το σύνολο του κόσμου. Γιατί το θέμα δεν είναι ενός κόμματος, είναι του τόπου», σημείωσε. «Δεν μπορώ να είμαι εξαρτημένος από κάποιο κόμμα και γι αυτό ζητώ αυτοδυναμία. Θέλω να παίρνω αποφάσεις, η Ελλάδα βιάζεται», προσέθεσε.

«Όχι "Αρχίζουμε" αλλά "Βόηθα Παναγιά"»

Επικριτικός ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ και για το ΠΑΣΟΚ και τον Ε. Βενιζέλο, σχολιάζοντας σκωπτικά το σύνθημα «Αρχίζουμε». «Αρχίζουν για να μας αποτελειώσουν; Θεός φυλάξοι. Το σύνθημα δεν θα έπρεπε να είναι "αρχίζουμε" αλλά "Βόηθα Παναγιά". Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο», υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του την επομένη των εκλογών θα κάνει μία μόνον εξεταστική, που θα αφορά το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.

«Πώς θα κυβερνήσω»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει την επομένη των εκλογών. «Θα θελήσω να έχω ως υπουργούς τους καλύτερους. Αν χρειαστεί, σε συγκεκριμένα υπουργεία με τεχνοκρατική επίβλεψη, μπορεί υπουργοί να είναι και μη βουλευτές», ανέφερε, προτάσσοντας ένα μεικτό κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή πολιτικών και τεχνοκρατών.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στο Σύνταγμα, που θα διαχωρίζουν την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, με αποτέλεσμα οι υπουργοί δεν θα μπορούν να είναι βουλευτές.,

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι με βάση το σχέδιό του, ο αριθμός των υπουργών θα υποχωρήσει στο μισό από τους 50 υπουργούς που είναι σήμερα και στη συνέχεια το σχήμα θα είναι ακόμη πιο ολιγομελές.

Για την ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η ΝΔ θα αξιοποιήσει τον φυσικό πλούτο, το φυσικό αέριο, την ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο, την τεράστια δημόσια περιουσία, αλλά πρωτίστως το τεράστιο ταλέντο και τα χαρίσματα των Ελλήνων. «Έλληνες διαπρέπουν παντού εκτός από την Ελλάδα, όπου δυστυχώς μαραζώνουν», ανέφερε.

Επίσης, στόχος του κόμματός του είναι να δώσει έμφαση στον τουρισμό, την παραθεριστική κατοικία, την ενέργεια, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η αναγνώριση της ΑΟΖ και η επανασύσταση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα λάβει μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολυτέκνων.

«Η πολιτική μου δεν άλλαξε»

Αναφερόμενος στην υπερψήφιση του νέου μνημονίου, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για πράξη ρεαλισμού και πολιτικής υπευθυνότητας. «Η πολιτική μου δεν άλλαξε. Η πολιτική μου δυστυχώς επαληθεύθηκε», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι έπρεπε να σταματήσει το κατρακύλισμα της χώρας και να προστατεύσει την ευρωπαϊκή μας προοπτική.

Θα είμαι σκληρός με την ανομία

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε ότι θα είναι σκληρός με την ατιμωρησία και την ανομία, ενώ προσέθεσε ότι θα δημιουργηθούν χώροι κράτησης των παράνομων μεταναστών μέχρι να φύγουν από τη χώρα.

«Σταθερότητα ή αστάθεια;»

Παρότι εξέφρασε την κατανόησή του με την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι οι εκλογές αποτελούν το μόνο τρόπο για να ανοίξει η βαλβίδα της εκτόνωσης.

«Θέλησαν κάποιοι να πουν ότι ο Σαμαράς θέλει να γίνει πρωθυπουργός και ζητά εκλογές. Υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι κάποιος θέλει και εύχεται να γίνει πρωθυπουργός; Υποχρέωση το έχω», ανέφερε, θέτοντας ως δίλημμα των εκλογών το «σταθερότητα ή αστάθεια».

Διαβάστε ακόμη:

Η απάντηση Καμμένου στην επίθεση Σαμαρά