ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Άκης, οι συμπτώσεις και τα λάθη

O Άκης, οι συμπτώσεις και τα λάθη

Πώς ο πρώην υπουργός οδηγείται στις φυλακές – Δεν έπεισε κανένα στην απολογία του.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος βγαίνει καταβεβλημένος από τον ανακριτή στο οποίο απολογούνταν για σχεδόν έξι ώρες τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η απόφαση; Κρίθηκε προφυλακιστέος χωρίς να καταφέρει να διατηρήσει την ελευθερία του έστω και με περιοριστικούς όρους , όπως είχε συμβεί με την απολογία του για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κινήθηκε σε γραμμή άρνησης όλων των κατηγοριών που τον βαραίνουν και οι βασικοί άξονες της απολογίας του ήταν:

- Για τα οπλικά συστήματα «TOR M1» είπε ό,τι έκανε το έκανε για το συμφέρον της χώρας και το καλό της πατρίδας.

- Για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων απάντησε ότι η προμήθεια ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ

- Για τις Offshore εταιρείες και την εμπλοκή συγγενικών προσώπων σε αυτές, το απέδωσε σε απλή σύμπτωση.

- Για το έμβασμα ύψους 3 εκατ. δραχμών το 2001 σε λογαριασμό της θείας της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, από Offshore εταιρεία, υποστήριξε ότι επρόκειτο για τραπεζικό λάθος.

Συγκεκριμένα φέρεται να ισχυρίστηκε πως ότι δεν προκύπτει ευθεία ανάμειξή του στις υπεράκτιες εταιρείες που ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία ακινήτων τα οποία κατέληξαν στην οικογένειά του.
Ακόμη τόνισε ότι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί δεν παρουσιάζουν ύποπτες κινήσεις. «Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι κατατέθηκε σε λογαριασμό μου έστω 1 ευρώ από παράνομες συναλλαγές», είναι το βασικό επιχείρημα που προέβαλε ο κατηγορούμενος στον ανακριτή.

Επίσης ο Άκης Τσοχατζόπουλος απέδωσε σε συμπτώσεις ότι πίσω από τις τρεις offshore εταιρείες (Torcaso, Nobilis και Blue Bell), βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή ο συγκατηγορούμενος εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας.

Και αυτός απολογείται σήμερα μαζί με τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη και τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Επιχειρήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έπεισαν με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Πρωτοδικών Γαβριήλ Μαλλής και ο εισαγγελέας Νίκος Βούλγαρης να συμφωνήσουν ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος

Και οι δύο έκριναν ότι στο πρόσωπό του συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, θεωρώντας τον ως ύποπτο φυγής και επικίνδυνο για την τέλεση νέων αδικημάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το ΚΥΣΕΑ, που υπέγραψε για τα υποβρύχια