ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Μόντι: Στόχος να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο

Μητσοτάκης - Μόντι: Στόχος να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο
monti

Εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας - Ινδίας η επίσκεψη Μόντι στην Αθήνα 

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί ο Ναρέντρα Μόντι, στην πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού εδώ και 40 χρόνια. Ο κ.Μόντι συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις, όπου αναφέρθηκαν σε μία νέα αφετηρία στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Έχουμε μεγάλη χαρά να αναβαθμίσουμε τη συνεργασία μας σε στρατηγική σχέση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Ναρέντρα Μόντι.

Από την πλευρά το ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στη χώρας μας για τις φωτιές και τα συλληπητήριά μου για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Αναφέρθηκε στους φιλικούς δεσμούς με την Ελλάδα, και στην ενίσχυση των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών, ενώ χαρακτήρισε τεράστιες τις δυνατότητες του διμερούς εμπορίου.

Νωρίτερα, o Ινδός πρωθυπουργος έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψή του, ενώ ο Ινδός πρωθυπουργός εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τις φωτιές που μαίνονται στην Ελλάδα και τα συλλυπητήρια του για τα θύματα των πυρκαγιών.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη επιχείρηση της Ινδίας στο διάστημα, λέγοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή του φεγγαριού που δεν έχει εξερευνηθεί. Επιπλέον, μιλώντας για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην χώρα και η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για δράση κατά της κλιματικής κρίσης με τη συμμετοχή όλου του κόσμου.

Τέλος, η κ. Σακελλαρόπουλου, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών που συνδέονται από την αρχαιότητα και πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δυο χωρών για την εμβάθυνση των σχέσεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα είναι για το κοινό καλό.