ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βούτσης από το νοσοκομείο τάσσεται στο πλευρό Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη

Ο Βούτσης από το νοσοκομείο τάσσεται στο πλευρό Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και μιλώντας με στενούς συνεργάτες του σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ανεξέλεγκτο πτωτικό σπιράλ πυροδότησε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει ιστορικά στελέχη του κόμματος. Από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες αλληλέγγυος με τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παρέπεμψε με το ερώτημα της διαγραφής ο κ. Κασσελάκης».

Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του, η δήλωση αυτή θα γινόταν δημόσια, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να έχει φυσική παρουσία στα μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Βούτσης είχε εισηχθή στο 251 ΓΝΑ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με κολπική μαρμαρυγή. Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, άλλη νοσηλεία του στο 251 ΓΝΑ με καρδιολογικό πρόβλημα.

Φίλης: Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης - Αποστολή του η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή, δεν είναι λειτουργία πολυεθνικής να απολύει από την Αμερική με Twitter, τόνισε ο Νίκος Φίλης οκτώ ώρες μετά τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παρέπεμψε την απόφαση για τη διαγραφή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα στην Κεντρική Επιτροπή

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης» υπογράμμισε.

Μιλώντας στο OPEN και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, ο Νίκος Φίλης εκτίμησε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να γίνει Πολιτική Γραμματεία.

Εξαπολύοντας βέλη προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε πως η επιλογή του είναι επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους, και ότι ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό. «Οδηγούμαστε στη διάλυση αυτού του πολιτικού φορέα» ανέφερε και έκανε λόγο για εξαπάτηση από τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί δεν είπε τις απόψεις του πριν από τις εσωκομματικές εκλογές. Αυτά είναι Μητσοτάκης, είπε δηκτικά αναφερόμενος στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του ΣΕΒ. Προχωράει σε μια μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε.

Συνεχίζοντας σε υψηλότερους τόνους, είπε πως βρήκε την πόρτα ανοικτή και κατέβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε πως θα βάλει θέμα στην Κεντρική Επιτροπή ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και θέμα εξαπάτησης του κόσμου.

Σκουρλέτης: Κατάντια ότι ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα - Παράκεντρα γύρω από Τσίπρα δούλεψαν υπόγεια

Πυρ και μανία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πάνος Σκουρλέτης λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από το κόμμα από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως είναι «κατάντια ότι ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα» και προσθέσε «έχουμε εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι στις επιθεωρήσεις. Φοβάμαι την απαξίωση και τη γελοιοποίηση του χώρου, και έκανε λόγο για αρρωστημένο εκτός τόπου αρχηγισμό.

Επίσης έστρεψε τα βέλη του στον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι τα νταηλίκια και τις συκοφαντίες τις γνωρίζουμε και του ευχήθηκε σκωπτικά να διατηρήσει αυτό το επίπεδο και να μην το ρίξει πιο χαμηλά. Σε ό,τι αφορά την κριτική περί ανεπάγγελτου Σκουρλέτη, είπε πως είναι πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο των ενσήμων του συνόλου των βουλευτών της Βουλής.

Επανέλαβε πως οι απόψεις Πολάκη έκαναν ζημιά στο κόμμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σημείωσε δηκτικά πως αυτά που έκανε ο ίδιος στα 19 του και στα 24 του έτη θα τα ξανάκανε.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάδειξή του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του κόμματος, είπε ότι «υπάρχουν ευθύνες στο καταστατικό του κόμματος για την προεδρία Κασσελάκη».

«Φυτευτό δεν τον είπαμε εμείς. Το χρησιμοποίησε ο ίδιος, είπε ο ίδιος ότι τον φύτεψε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός άφησε σαφείς αιχμές για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι αφορά το καταστατικό.

Κάλεσε τον πρώην πρόεδρο να πει τη γνώμη του.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Κασσελάκη, είπε πως είχε μια προετοιμασία που έδωσε το περιθώριο να διεκδικήσει και να κερδήσει.

«Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό για να μας αποδομήσουν. Πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα», είπε εννοώντας εκείνους που βοήθησαν για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως είπε «εκτός από τον Τσίπρα, πρέπει να μιλήσουν Γεροβασίλη και Παππάς».

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυρία Τσάκρη και την κυρία Αυγέρη ότι είχαν σχέδιο ρήξης.

Τέλος, έκανε λόγο για βίαιη ιδεολογική και πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν συνεχίσει αυτή την πορεία, θα γίνει κεντροδεξιό κόμμα. Όσοι είμαστε αντίθετοι με αυτές τις απόψεις θα βρεθούμε απέναντι», είπε.