ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφυλα ζευγάρια: Ξεκάθαρη καταψήφιση από το ΚΚΕ – «Το νομοσχέδιο μπερδεύει περισσότερο τα πράγματα»

Ομόφυλα ζευγάρια: Ξεκάθαρη καταψήφιση από το ΚΚΕ – «Το νομοσχέδιο μπερδεύει περισσότερο τα πράγματα»

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο» για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, όπως επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Βέλη» κατά της κυβέρνησης «εξαπέλυσε» και στη σημερινή του (15/02) ομιλία από το βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία «μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα και δεν λύνει ουσιαστικά τα προβλήματα».

«Το ΚΚΕ τοποθετείται εδώ, με κύριο γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Προβλήματα σχετικά μπορούν να λυθούν και με το ισχύον νομικό πλαίσιο, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση φέρνει αλλαγές για εμπορευματοποίηση της γονικής μέριμνας.

Δεν συμφωνούμε στην προώθηση ανορθολογικών θεωρικών άρνησης του βιολογικού φύλου, όπως επιχειρείται μέσω της εκπαίδευσης, των Μέσων ενημέρωσης, των κοινωνικών δικτύων, στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η προστασία και στήριξη των απροστάτευτων παιδιών πρέπει να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με τη στελέχωση των απαραίτητων δημόσιων υποδομών. Δεν μπορείται να αφήνεται το παιδί στην τύχη της ατομικής επιλογής των ανάδοχων ή θετών γονέων. Ο αστικός γάμος είναι ένας ξεπερασμένος θεσμός, όπως επιβεβαιώνει και η τάση μείωσης των μορφών συμβίωσης αλλά και η αύξηση των διαζυγίων», προσέθεσε.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση από την ολομέλεια της Βουλής, πατώντας εδώ.

Σχετικές ειδήσεις